Velika nam je čast najaviti ovogodišnju počasnu gošću, Samanthu Shannon!

Ako vam je prva asocijacija na to ime distopijska YA književnost, niste pogriješili: njezin debitantski roman, nadnaravna distopija The Bone Season (u nas prevedeno kao Sezona kostiju u izdanju Profila), pojavila se na New York Times bestseller listi, te je bila prva knjiga preporučena u NBC-jevom Today programu.

Rođena 1991. u zapadnom Londonu, Samantha je počela ozbiljno pisati s dvanaest godina, a završila je studij anglistike i engleske književnosti na St Anne’s Collegeu u Oxfordu. Tijekom studija napisala je Sezonu kostiju, prvu od planiranih sedam knjiga u istoimenom serijalu, i objavila ju 2013. sa samo 21 godine. Nastavak, Mimetički poredak (The Mime Order) objavljen je 2015., nakon toga 2017. je izašao The Song Rising, a zadnja knjiga iz tog serijala, The Mask Falling, izašao je 2021.

Uz nadnaravnu distopiju, Samantha piše i fantastiku: knjigu The Priory of the Orange Tree, koji je 2020. bio finalist Lambda Literary Awards, a njezin prednastavak, A Day of Fallen Night, je izašao u veljači ove godine.

A sada i SFeraKonska ekskluziva: hrvatski prijevod romana The Priory of the Orange Tree bit će objavljen u izdanju Hangara 7 i dostupan na SFeraKonu!

 

Spread the love