Ako se na ovom SFeraKonu ušetate u igraonicu…. Nećete je naći? Ali.. Ali… U programu piše… ŠTO JE S IGRAONICOM?

S Igraonicom je sve u redu, hvala na pitanju. No, kako godine prolaze, tlocrti prostora se mijenjanju, brojevi štandova i tijela na hodnicima bujaju, te je potrebno isprobati i neke nove stvari. Na primjer, pretumbati dobro utabane lokacije koje su dugogodišnjim sudionicima SFeraKona već upisane i u mišićnu memoriju i u DNK. I tako smo pretumbavanjem pretumbali i Igraonicu… Koja se sada nalazi pri ulazu na SFeraKon preko puta deska i (najbitnije za maratonske igre) odmah uz automate za kavu!

Znamo da će biti mumljanja kako se u dobro staro vrijeme znalo gdje je igraonica, a gdje je šank i bat’leth žalbe(*) na šanku.  Ipak, u dobro staro vrijeme je cijeli SFeraKon imao programa kao jedan petak u dobro novo vrijeme. Isprobajte zato novu lokaciju Igraonice!

Tamo će vas, prema tradiciji, dočekati mogućnost cjelodnevnog igranja, ove godine s igrama na ploči koje je osigurala Carta Magica. U subotu će se održati i turniri u Yu-Gi-OH-u, One Pieceu i Magic the Gatheringu.

Osim toga, u igraonici ćete imati priliku podržati i domaće dizajnere igara, te naučiti i zaigrati domaću igru Within Walls. Igra je ludnica. Doslovno! 🙂

Za one sklonije provjerenim igrama duže tradicije imamo poslasticu staru četiri i pol tisuće godine (tisuća manje, više) – Senet! Senet se smatra jednom od najstarijih, ako ne i najstarijom društvenom igrom na svijetu, i na radionici ćete moći naučiti većinu njenih tajni. Broj mjesta je ograničen, pa se požurite prijaviti putem e-maila (detalji u opisu radionice). Kibicirati možete uvijek,  a slučaju da ostane mjesta, nitko vam ne brani uletjeti pred ploču.

Ako ste tip osobe kojoj je za dobru igru dovoljna olovka i komad papira – nismo vas zaboravili. Tradicionalna RPG soba se nije pomakla daleko i još uvijek je na trećem katu! Tamo vas čeka cijeli niz avantura, od mača i magije, do lasera i superheroja! Za više detalja potražite sobu A-301 u aplikaciji!.

(*) Da, bat’leth žalbe je bio sastavni dio šanka u dobra stara vremena kada se piće moglo platiti bacanjem kockica. Prije nego li je fiskalizacija ubila dobar dio zabave na šanku.

 

Spread the love