Čujte i počujte! I ove godine možete napregnuti svoje moždane stanice na brojnim kvizovima koji će se održati na SFeraKonu. Od vrlo specifičnih do vrlo opsežnih, imamo nešto za sve kvizoljupce.

Kviz o Alanu Fordu
Već smo ovo spomenuli pod stripom, ali riječ je o kultnom stripu, pa ga ponavljamno. Ljubitelji Alana Forda moći će pokazati svoje znanje o tajnom agentu i Grupi TNT u ovome kvizu o vampirima, misterijima, svemiru i svemu ostalom. Mislili ste da znate sve o Alanu Fordu i da Alan Ford nije SF? Eto nam paradoksa… Kroz kviz vas vodi Mirko Grdinić, voditelj i član komisije kviza Bočkoteka – ali o tome nešto kasnije!

Geralt of Trivia
Obožavatelj ste Vješca? Mislite da znate sve o Kontinentu i njegovim stanovnicima? Dođite i dokažite svoje znanje o najpoznatijem lovcu na čudovišta i demonska stvorenja. Kviz obuhvaća sve oblike medija u kojima se Geralt pojavljuje, a kroz ovu avanturu vodi vas vas Viktor Starčević, vjerni trubadur poput Jaskiera. Bit će pjesme, smijeha i zabave.

Filmski kviz – Spooky Edition
Strava, jeza, užas – filmovi koji u nama izazivaju ovakve emocije često se vrte u Noći vještica, a pravi ljubitelji istih moći će pokazati sve što znaju o njima. Od poznatih citata i scena, preko tajni iza kulisa, do pitanja o samoj umjetnosti filma, voditeljice Koviljka Lazar i Iva Pavlić pripremile su kviz dostojan pravih filmoljubaca.

What’s in the box?
Morina kutija je online časopis i portal za sve oblike SF-a, a za ovogodišnji SFeraKon pripremila je kviz upravo o toj misterioznoj kutiji. Čekaju vas pitanja iz raznih žanrovskih kategorija, a imate šansu osvojiti i vlastitu kutiju misterija. Spisatelji Antonija Mežnarić, Igor Rendić i Vesna Kurilić sjede u uredništvu Morine kutije, a od vas će tražiti njezinu tajnu.

Bočkoteka
Prvi kviz održan na SFeraKonu vraća se i ove godine! Velik i težak izazov, čak i za veterane ljubitelje SF-a, Bočkoteka je otvorena svima… ali, među četiri šampiona koji se bore za mjesto legende bit će samo najbolji na kvalifikacijskom testu. Tada tek počinje prava bitka pred punom dvoranom publike, gdje u četiri kategorije može pobijediti samo jedan. Rešetaju vas Mirko Grdinić, Mirko Karas i Marko Štengl koji su pripremili pitanja iz ama baš svega vezanog uz SF. Obećavaju vam zanimljiva pitanja, bogate nagrade, kao i to da vas neće ugristi – barem dok traje kviz!
Kvalifikacijska pitanja i sve upute nalazit će se na Desku SFeraKona u subotu.

Ultimate Nerd Quiz – Gold Edition
Ove godine vidimo i dugoočekivani povratak kviza o pop-kulturi – naravno, geekovskoj pop-kulturi. Pripremljena su pitanja o filmovima, serijama, video igrama, muzici i internet kulturi. Možete se udružiti u ekipe do četiri člana, a najbolja ekipa osvaja titulu Ultimativnih nerdova. Kviz vode Ana, Nika, Sara i Vanja, a prepušteni ste im na milost i nemilost.

D&D Ultimate D20 Fight Kviz
Šećer na kraju je Zmajeva Garaža, hrvatska D&D udruga koja će vas u ovom kvizu provesti kroz povijest igre, testirati vaše znanje različitih izdanja, natjerati vas da naćulite uši i napregnete oči. Natjecateljske ekipe mogu imati između dva i četiri člana, a ne jedna, ne dvije, već tri ekipe s najviše bodova mogu osvojiti nagrade vezane uz D&D (ako ne padnu Saving throw). Kroz kviz će vas voditi Dungeon Master Davor Kolenc, te članovi partyja Ana Vukmanić, Maja Orešić, Iva Belina i Petar Mamić.

Spread the love