Nismo zaboravili ni na najmlađe posjetitelje SFeraKona! I ove godine možete pronaći radionice i točke programa namijenjene djeci i mladima, a ovdje izdvajamo neke od njih.

Čiri-biri bajka
U ovoj radionici/igri, cilj je zajednički osmisliti i zatim ispričati vlastitu originalnu bajku. Timski je rad bitan i to je savršena prilika za druženje između roditelja i budućeg geeka (ili geekova). Voditeljica je Slavica Farkaš Šimeg, grafička dizajnerica iz Vukovara.

Napravi svoje čudovište
Naziv je malo varljiv, ali opet, takva su i čudovišta. Jeste li ikada poželjeli imati vlastitog jednoroga, trčati kroz šumu s vukodlakom ili čavrljati sa šumskom vilom? Pa, sada je prilika! Napravi svoje fantastično biće, učini ga jedinstvenim i upravo onakvim kakvim želiš, i tvoj će novi drug zasigurno htjeti poći kući s tobom. A u tom procesu pomoći će vam Valerija Strutinskaja, specijalistica za dječje programe koja je osim SFeraKona svoj rad proširila po konvencijama diljem Hrvatske!

Gdje žive dobre vile?
Vile žive posvuda – one se skrivaju u grmlju, krošnjama stabala, ispod morskih valova i pored riječnih slapova. I, baš poput nas, trebaju dom u kojem mogu živjeti. Dođi i sagradi im šarenu kućicu i one će ti zasigurno biti zahvalne. Valerija vam pomaže i ovdje, i sama marljiva poput vile.

Gdje se skrivaju zmajevi?
ZZmajoljupci, okupite se! Ako vas zanimaju ova veličanstvena bića, dođite na čak treću radionicu koju održava naša Valerija, pitajte sve što vas zanima i iznesite svoje teorije, opažanja, pretpostavke… Svijet zaslužuje istinu, i to vatrenu

Kako dizajnirati Zmaja
E sad, kad saznate GDJE se zmajevi skrivaju… kako ih prepoznati? Ili, još bolje, kako složiti svog vlastitog zmaja? Ako vas to zanima, uskočite u ovu likovnu radionicu dizajniranja fantastičnih stvorenja, osmišljenu za uzrast od 12 godina pa nadalje.

 

Spread the love