Za sve kojima je preko glave slušati da čitanje stripa nije čitanje, i ove godine SFeraKon ima dovoljno točaka programa kojima možete proširiti, raspraviti i provjeriti svoje znanje o omiljenoj vam temi – stripu!

Među tim točkama je predavanje Marka Fančovića o Franku Frazetti, jednom od najvećeg ilustratora svih vremena, koji je redefinirao žanr fantasyja svojim ilustracijama. Na ovom predavanju ćete moći doznati sve što želite o njegovoj karijeri i životu. Doznat ćete i koliko je zapravo zaslužan za strip kulturu koju danas poznajemo, i to sve i puno više od čovjeka koji ga je sam temeljito proučio.

Ako vas više zanima rasprava i predstavljanje stripa kao takvog, dođite na panel predstavljanja Ohoho strip magazina! Pod vodstvom moderatora Matije Pisačića, čut ćete i raspravljati o sadržaju, nastanku i sadašnjem statusu strip magazina koji, kako i sami autori navode, ne daje čitateljima popis hrvatskog strip autorstva od A do Ž, već od B do Z – od Bartolića do Zimonića, s Macanom u sredini. Raspravu će osim Pisačića voditi panelisti Marko Dješka, Anamarija Kvas, Ivana Geček i Štef Bartolić, koji svi do jednog imaju preko nekoliko godina iskustva bivanja u stripovskom fandomu.

Ako vas ni to ne zanima, nego se više želite hvaliti o tome koliko znate ili ne znate o stripovskim klasicima, sudjelujte u kvizu o Alanu Fordu kojeg će voditi Mirko Grdinić, dugogodišnji član fandoma i voditelj fandomskih kvizova.

Kako to mislite, Alan ford nije SF? A ludi znanstvenici, putovanja na mjesec, superjunaci koji su urnebesna kopija Marvela? Vrijeme je da dođete i naučite nešto! A nema boljeg načina za to od primanja stripa u ruke…

Čitamo se, nadamo se u velikom broju!

 

Spread the love