Ljudi su originalno imali po dvije glave, četiri ruke i četiri noge. Zeus, kad je zaboravio popiti tablete za smirenje, naljutio se i u navali bijesa raskolio nas na dvije polovice koje se vječno moraju tražiti kako bi se upotpunile. Manje poznati aspekt priče je da je jedna od glava gledala u munju dok se približavala i razvila je osjećaj za svjetlucave stvarčice. Tako često bude i na SFeraKonu gdje jedna polovica traži drugu, a druga polovica prebire po štandovima s nakitom i drugim rukotvorinama. Onda prva polovica spazi nešto pa se i ona izgubi u inventaru ukrasa.

Pouka priče je – dođite na SFeraKon kako biste našli stvarčice za sebe ili za svoju drugu polovicu.

 

Fairy Workshop je višegodišnja izlagačica/volonterka/organizatorica/posjetiteljica i u svojoj ponudi ima kojekakve modne dodatke za ljude alternativnog i geekovskog stila života. U opisu piše “Altfashion, gothic, pastelgoth, fairykei i geek nakit i modni dodaci”. Ne znamo što je to, ali znamo da su mnogi pronašli točno ono što im je trebalo da se izraze na van na njenom štandu. Obratite pažnju na njezine predmete od kože ili, još bolje, naručite neki po mjeri.

 

[Zamislite da svira 8-bit tema iz Super Maria koju, naravno, nemamo pravo puštati]
Bee8Bit je mali obiteljski obrt koji već desetak godina stvara omiljene likove iz video igrica, crtića, stripova, filmova od plastike. Dovodi ih u stvarnost te ih pretvara u pikselizirani nakit i ukrase za dom. Potražite najšareniji kutak jer vas u njemu očekuju likovi iz Super Maria, Minecrafta, super heroja, omiljenih crtića, Star Warsa i mnogi drugi. Galeriju dosadašnjih radova možete naći na Facebook i Instagram Bee8BIT stranici. A na štandu ćete moći i zaigrati pravu SNES konzolu, za one koji nisu premladi da bi znali što je to.

 

Šarena Vrana obrt je pod vodstvom Dore Voske (ali možete je zvati Vrana!) koja se bavi zaboravljenom umjetnošću ručnog veza te ga pokušava opet popularizirati izradom svojih prepoznatljivih nepristojnih goblena i održavanjem radionica ručnog veza. Posjetite njen štand i bacite pogled na neobične rukotvorine, možda vam se nešto svidi, a možda se i zaljubite u goblene i odlučite se i sami okušati u vezenju.

Na štandu možete naći skromni izbor ručno (i mašinski) vezenih artikala poput goblena, ogrlica, bedževa i zakrpa, a možete i sudjelovati u tomboli u kojoj možete osvojiti ručno vezeni goblen po vašim željama. Porazgovarajte s Vranom, pohvalite se bakinom kolekcijom goblena, ponudite svoje ideje za natpise na goblenima, kako bi ih Vrana ukrala i svojatala sve pare i zasluge za sebe!

 

Brend “Angel’s Eye” osnovala je akademska umjetnica, slikarica Maja Pejčinović iz Rijeke, 2013. godine. Maja izrađuje nakit i suvenire vezano uz fantasy i SF tematiku, sukladno žanru i trenutnoj inspiraciji na sceni. Novitet je unikatno oslikavanje majica u kombinaciji s DTG printom, također inspirirana fantasyem i SF-om.

Ponuda se sastoji od unikatnog oslikavanja i ručne dorade crteža/slika sa kombinacijom printa na majice sa bio bojama. Uz majice, u ponudi će biti ručno izrađeni i oslikani nakit od “metalizirane plastike” sa efektom srebra, zlata i bronce; te drvo (MDF). Motivi su vezani uz fantasy i SF tematiku poput magičnih pera Harry Pottera, mačaka, zmajeva i aluzija na superjunake.

 

LanceArtWorkshop bavi se izradom unikatnog nakita i razbarija te ukrasa za uređenje doma i prostora. Svi proizvodi su 100% ručne izrade s puno posvećenosti do najsitnijih detalja. Na štandu će se prodavati nakit i rezbarije organske prirode te predmeti fantasy i gaming tematike.

 

Dražen wood tattoo izrađuje radove od drveta. Između ostaloga, koristi i pirografiju, a voljan je prezentirati tehnike koje koristi na licu mjesta zainteresiranim posjetiteljima. 

Op.ed: u poznatom svemiru, drvo je znatno rjeđi materijal od dijamanata, pa je najbolje skupiti ovakve ekskluzivne predmete dok imate prilike. A ako ih zalijete, možda dobijete malog Groota! 

 

Na štandu Acid Bestiary moći ćete pronaći raznorazne privjeske od hama perlica, nakit alternativnog tipa te magnete s motivima iz pop kulture. Neupitno je da će i svi beholder-entuzijasti pronaći nešto za sebe, ako bace oko na ovog izlagača. 

 

Plan.it je udruga koju su nedavno osnovali Jana Anić i Luc Antolak. Na konvenciji predstavljaju kreativne dizajne i ručno rađene proizvode inspirirane njihovom ljubavi prema ekologiji, međuljudskim odnosima i raznim umjetničkim područjima. Na njihovom štandu možete pronaći crteže, majice vlastitog dizajna inspirirate D&D-em, modne dodatke i razne druge uratke (razne mašne, crteže, slike, oslikane teglice sa biljkama). Ovo im je prvo izlaganje pa budite nježni s konstruktivnim kritikama.

 

Spread the love