Svjesni smo da postoje dvije vrste geekova. Oni koji se na konvenciji pretvaraju da su likovi iz svojih najdražih djela i oni koji se van konvencije pretvaraju da su normalni. Ova vijest je definitivno za ove prve koji već godinama čekaju da se SFeraKon ponovno vrati u prostore FERa i održi natjecanje. Siguran sam da ste svi vi cosplayeri iskoristili dvije pandemijske godine za poboljšanje svojih sposobnosti i da su kostimi praktički već dovršeni, umjesto da sve bude gotovo u zadnji čas minutama prije kona. E pa, najgore je, za sad, prošlo i želje su vam ispunjene!

Natjecanje

Ove godine će se na konvenciji opet održati Cosplay natjecanje. Pravila možete pročitati na: Pravila cosplay natjecanja

Najbitnije novosti je da se vraćaju kontroverzne “točkice“. Drugim rječima možete se natjecati u popularnosti tumarjući po konvenciji i skupljajući točkice u svoju plesnu karticu. Također, nema više beskonačnog pregledavanja kostima u prejudging fazi, primarno jer više nema prejudging faze. SFeraKon nije mjesto za predrasude! Siguran sam da je ovo izvrsna vijest za sve kojima je pedantnost niže na listi prioriteta. Sve ostale specifičnosti i detalje potražite na stranici: Pravila cosplay natjecanja


Ne bismo u naslovu toliko puta spomenuli temu da nemamo barem dvije vijesti. Vrijeme je za najaviti i cosplay gošću SFeraKona.

Cosplay GoH

Fellight Cosplay (Annelies) je belgijska cosplayerica i umjetnica kojoj je glavni interes u cosplay dizajnu i oklopima. Voli miješati različite materijale u izradi svojih kostima te redizajnirati likove iz video igara. Najveća ljubav su joj kostimi likova iz World of Warcarfta. Cosplay vidi kao kreativni ispušni ventil koji joj omogućuje da izađe iz vlastitih okvira, te svlada sposobnosti koje inače ne bi ni sanjala pokušati.

Više o njoj:

facebook.com/FelLightCosplay/
instagram.com/fellight_cosplay/

Annelies će održati predavanje o dizajniranju i izradi vlastitih cosplay dizajna; bilo službenih likova ili njihovih fan-verzija. Moći ćete dobiti upute kako se uopće početi baviti ovim hobijem, ali i zgodne savjete kod dizajniranja. Ovo predavanje je neizostavno za sve cosplayere i one koji se tako osjećaju.

Spread the love