Gejmeri, heads up!

Ove će godine SFeraKon, uz svoj regularni program video igara i arkada, ugostiti čak 3 točke programa koje se vrte oko vaših interesa.

Prva točka koju vam ovim putem najavljujemo je panel Sabine Stepić, koja je kombinirala svoju ljubav za psihologijom i gejmanjem te je tako diplomirala na temu socijalnog identiteta igrača video igrica. S njom i ekipom sa FFA.hr gaming portala možete doći raspravljati o utjecaju koji je pandemija posljednje dvije godine imala na gaming industriju i igrače video igara!

Ako vas pak zanima nešto što je više u prošlosti, a manje u sadašnjosti, dođite poslušati predavanje na engleskom jeziku o arkadnim igrama i njihovoj povijesti i počecima – Arcade games: Origin of Video games. Predavanje će održati Robert Zittnan, jedan od organizatora Comics Salona, najveće konvencije stripova i animea u Bratislavi. Robert je također i je strastveni kolekcionar arkada, tako da smo sigurni da vam na ovome neće biti dosadno!

Zadnja najava, ali nikako najmanje važna, je za ljude koji žele naučiti više o samoj produkciji videa i dizajnu igara. Ako vas je ikada zanimalo tko i kako realizira najmaštovitije ideje, te čini da uz pomoć vizualnih efekata (VFX) fantazija postane stvarnost, Antonio Lazarević će vam u detalje objasniti što zapravo VFX dizajner radi. Osim samog opisa posla vidjet ćete i primjere korištenja vizualnih efekata u SF i fantasy filmovima i serijama!

Vidimo se!

 

Spread the love