Ovogodišnji SFeraKon tematski će biti inspiriran ovom velikom obljetnicom Zvjezdanih staza. Kako ćemo to sve obilježiti, pogledajte u nastavku.

U nedjelju će biti održan skeč povodom 55 godišnjice Zvjezdanih Staza: “That’s my que” produkcija USS Croatia, tekst: Rebecca Agić i Sven Ćurković, režija:Rebecca Agić     OTKAZANO
Grupa je sastavljena od mladih glumaca, entuzijasta koji sve svoje slobodno vrijeme provode na daskama koje život znače. Dom im je pozornica kazališta KNAP na Peščenici, a u trenutnoj kombinaciji djeluju uspješnih pet godina. Glumci su većinom studenti, zaposleni, nezaposleni, a (s)nađe se i pokoji srednjoškolac. Naše je kazalište jako vezano uz film i njeguje latentni fantasy, filozofski izričaj. Uz sve to osvajamo nagrade, živimo naš san i dobro se zabavljamo.
Rebecca Agić (1978.) je dramska pedagoginja, radi s mladima u dramskim radionicama Kulturnog centra KNAP u Zagrebu, sa svim godištima ali prvenstveno s tinejdžerima i mladima. Amaterski se bavi režijom i glumom, a nagrađivana je više puta u kategorijama originalnog dramskog teksta. Već je više puta surađivala na predstavama Renate Carole Gatice kao dramaturginja. Živi, radi i stvara u Zagrebu.
Trajanje: 45 minuta
__________________________________________________________

U cijelu subotu ćemo imati poseban šator po imenu Quark’s bar, u kojoj će udruga Sekcija 31 održati zabavni program povodom 55. godišnjice Zvjezdanih Staza:

Priupitali smo Teddeu, predsjednicu Sekcije 31, kako će općenito izgledati zabava u šatoru tj. Quark’s baru.
“Imat ćemo 4 velike igre u Quarks baru, od kojih je glavna Dabo, baš kao i u DS9-u. Tokom subote će se organizirati više random tombola i ‘iznenađenje igara’ za one koji u tom trenutku kockaju u Quark’s baru. Kockat će se moći naravno sa gold pressed latinumom koji ćemo mi izraditi, a on će se moći uzeti za neku sitnu donaciju (ili bez nje, to ostavljamo na odabir igrača). Stavit ćemo Quarkovu kasicu pa ako netko želi donirati, to može učiniti. Dobiva tada “10 bars of latinum” s kojim može dalje igrati. Pobjednici u igrama dobivaju razne dobitke inspirirane Star Trekom od DS9 naljepnica za mobitele do DS9 majica, privjesaka za ključeve, Star Trek postera, extra latinuma, Klingon blood wine i sl. Isto tako imat ćemo posebnu nagradu za osobu koja najviše puta pobjedi u Dabo-u, tako da ćemo voditi evidenciju.”

Koje sve točke programa možemo očekivati od Sekcije 31?

Star Trek LARP – Režanj za biznis (održavat će se 2 puta)
Grand Nagus, glavom i bradom, odlučio je ove godine doći na SFeraKon ne bi li otkrio tko ima najbolji režanj za biznis! Pokaži svoje najbolje ferengijske kvalitete u bespoštednoj borbi za profit i osvoji vrijedne nagrade!
Voditelj: Ivan Žalac – Naz, najiskusniji je organizator larpova u Hrvatskoj. Bavi se larpom dug niz godina te je sudjelovao na mnogima u Hrvatskoj i inozemstvu, a sada kao član Sekcije 31 odlučio je predstaviti i prvi hrvatski Ferengi LARP.
Prijave: Na vlastitom štandu
Trajanje: 60 minuta

Tko je ubio Quarka? – Mystery Game
Quark je pronađen mrtav i apsolutno svi s kojima je proveo zadnja 24 sata su osumnjičeni. S obzirom na to da je Odo neočekivano otišao na godišnji odmor, ovaj se put Federacija morala osloniti na vas ne bi li riješila stravičan zločin na svemirskoj stanici Deep Space 9. Svu dokumentaciju o zločinu dobit ćete u Quark’s baru, kao i nagrade ako riješite ovaj (ne)očekivani zločin.
Voditelji: Sekcija 31 – Ljubitelji Zvjezdanih Staza Hrvatska – okuplja ljubitelje Zvjezdanih Staza iz Hrvatske, ali i šire u svrhu promocije Star Treka u Hrvatskoj. Do sada su organizirali brojna događanja od parlaonica, mini konvencija, Stand Up Comedy nastupa pa sve do raznih projekcija i druženja na mjesečnoj bazi (kako online tako i uživo), a sve kako bi li očuvali san koji im je ostavio Gene Roddenberry. 
Prijave: Na vlastitom štandu
Trajanje: 60 minuta

Ultimativni Star Trek ‘Deep Space 9’ KVIZ
Ukoliko vam je pojam ‘Cardassians’ draži od pojma ‘Kardashians’ ovo je pravi kviz za vas. Deep space 9 do dan danas slovi za jednu od najkompleksnijih i najmračnijih serija iz Star Trek svemira, a vrhunski likovi i priča zaokruženi su kroz čak 7 sezona. Baš zato znanje od DS9-u bit će ono koje će odrediti ovogodišnjeg ultimativnog trekkija! Ukoliko ste spremni za ovaj vrhunski Star Trek izazov, okupite svoj trekastičan tim i prijavite se u Quark’s baru! Osim vječne slave, čekaju vas još bolje nagrade!
Voditelj: Gordan Karlić, naš iskusan organizator kvizova te član Sekcije 31 i ove godine testira vaše znanje o Star Treku. Od ST-a mu je najdraži TNG, a vjerovali ili ne – smatra da je Star Trek bolji od Star Warsa 😉
Prijave: Na vlastitom štandu
Trajanje: 90 minuta

Spread the love