Klinci, hvala vam na odazivu! Ove godine ste na natječaj za SFERICE poslali svu silu izvrsnih priča i ilustracija i žiri se pošteno namučio dok nije odabrao one najbolje. Čestitamo ovogodišnjim dobitnicima SFERICA a svima koji su poslali svoje radove zahvaljujemo na guštu koji su nam omogućili dok smo ih čitali i pregledavali!

Za one koji su tek stigli, SFERICE su tradicionalni godišnji SFerin natječaju za djecu i mlade, koji nagrađuje najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama, u kategorijama od 1. do 4. i  5. do 8. razreda osnovnih škola, te u kategoriji srednjih škola. Pobjednicima koji se istaknu između više tisuća pristiglih radova nagrade se dodjeljuju na svečanoj skupštini društva SFera, tijekom SFeraKona.  Tu se dječje nagrade dodjeljuju paralelno s  nagradom SFERA kojom se nagrađuju odrasliji autori. Kako su SFERE bile uzor i inspiracija SFERICAMA one su, od milja, i nazvane po njima.

Mnogi od sudionika SFERICA uporno dolaze iz godine u godinu i nadamo se da će u budućnosti baciti oko i na nagradu SFERA!

Nagrađeni likovni radovi se svake godine izlažu na SFeraKonu, koji bi se i ove godine zbog specifičnih uvjeta i sigurnosnih pravila trebao održati u alternativnom otvorenom prostoru parka Ribnjak, dok su prvonagrađeni literarni radovi objavljuju u specijalnom izdanju SFerinog fanzina Parsek.

Ovogodišnji žiri vodila je Paola Brodej, studentica povijesti umjetnosti i nederlandistike (dobitnica SFERICE), a u izboru najboljih radova su sudjelovali Jean Jerko Cukrov, profesor francuskog jezike i filozofije, Tamara Čaušević, informatičarka,  Ivan Kandrač, student povijesti umjetnosti i anglistike, Dalibor Perković, profesor fizike i dobitnik 3 nagrade SFERA, Petar Mamić, student dizajna grafičkih proizvoda (dobitnik SFERICE) i Bernarda Pintar, učiteljica razredne nastave.

Još jednom zahvaljujemo  svima koji su nam poslali svoje radove i čestitamo im na trudu. Pišite i rišite dalje, stvarajte: čekamo vaše nove radove!

Posebno se zahvaljujemo sponzorima, koji nam omogućuju nagraditi pobjednike:

Imena pobjednika objavljena su u

 Rezultatima dječjeg natječaja za 2020,

a više detalja o dodjeli i preuzimanju nagrada možete pronaći ovdje!

Spread the love