Ovogodišnji program obogatili smo za 2 točke koje će nam predstaviti naši gosti iz Slovenije i Srbije!

Bojan Ekselenski urednik je slovenske tiskane revije Supernova, autor nekoliko knjiga, mentor mladim autorima i redovni gost SFeraKona.

O reviji će nam pričati u svom predstavljanju pod nazivom Supernova i nove knjige u Sloveniji. Supernova izlazi u 10. broju, u godini 2020./21. je izašlo nekoliko novih knjiga, čak i prijevod iz regije. U svojoj prezentaciji prikazat će i na koji način hrvatski autori mogu sudjelovati jer je Supernova otvorena za sve autore iz regije.

 

Tema idućeg predstavljanja, koje će održati Snežana Kanački iz Srbije, glasi Zbirka horor priča grupe autora Besan lll. Snežana je autorica romana Polaris poslednji grad i idejni tvorac zbirke priča grupe autora Besan. Studirala je biomedicinsko inženjerstvo. Prevedena je na slovenski, a uskoro i na druge jezike. Prisustvovala je na Worldconu 2020.     OTKAZANO

Uz Snežanu, voditelj ovog predstavljanja bit će i Eric Johansson, pravog imena Leontin Čapo Milenić. Hrvatski je književnik, lektor, glazbenik i prevoditelj. Po struci je profesor književnosti i povijesti. Objavio je romane Kordina šaka (Edicije Božičević, 2011), Izlet smrti (Udruga Krug knjiga, 2019) i Kraljevstvo nade (Hangar 7, 2020) po kojem je s američkim bendom Preludium Fury snimio dva metal albuma. Uskoro mu izlazi novi roman Kordine kronike – Magija alkohola.

 

 

Spread the love