Ove godine imat ćemo odličnu lokaciju za LARP i pričanje o LARPu i svakako vam preporučamo da iskoristite topao i suh dan da ispucate taj višak energije koji se skuplja tijekom tjedna!

Što se nudi?

Od teorijskog dijela, imat ćemo predavanje – Elegy for a Dead World, tj. najavu VtM LARP-a od 8-10.10. 2021., prezentaciju pravila i priču o logistici.
Voditelji: Vesna Ivanišević (Skoplje, 1981.) nakon završetka studija, zapošljava se u IT industriji. Voditelj logistike za Zagreb By Night Vampire the Masquarade postaje 2018. i u manje od 6 mjeseci zaslužna je da se iz podrumskih prostorija igra premjesti u velebne dvorce. Pravi je Sci-fi obožavatelj, od kojih su joj najdraži Star Trek i Battlestar Gallactica.
Matko Radić (Karlovac, 1983.) je informatolog i filozof koji se nakon završetka studija u Zagrebu posvetio IT industriji. Pridružuje se 2016. projektu Zagreb By Night Vampire the Masquarade LARP kao game designer i storyteller. Veliki fan Lovecrafta, Herberta i Tolkiena, smatra kako mehanika mora biti sekundarna atmosferi i proizlaziti organski iz svijet i settinga.
Trajanje: 60 min

Primogensko vijeće – VtM LARP
Komorni LARP koji će vas upoznati s krutim društvenim pravilima i politikom unutar WoD: Vampire the Masquarade. Postanite Primogen Vampirskog klana i odlučite tko će biti Princ grada Zagreba.
Voditelji: Sven Orlić Babić (Zagreb, 1997.) je student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer nastavnička informatika i Arhivistika. Početkom 2019. godine započinje s LARP-om, igrajući Zagreb by Night kronike. Krajem 2019. godine pridružuje se organizaciji Zagreb by Night kao storyteller i organizator. Najdraži aspekt LARP-a mu je drama, odnosno bilo kakva vrsta nesuglasica i prepiranja koja dovodi do nemira kod likova u sceni. U LARP-u se vodi Play to Lose tehnikama – „If it fits the scene, blow me up!“ Osim LARP-a, fan je stripova i videoigara, uzimajući inspiraciju za fantasy LARP kostime iz Witcher i Dragon Age serijala.
Vesna Ivanišević (Skoplje, 1981.) nakon završetka studija, zapošljava se u IT industriji. Voditelj logistike za Zagreb By Night Vampire the Masquarade postaje 2018. i u manje od 6 mjeseci zaslužna je da se iz podrumskih prostorija igra premjesti u velebne dvorce. Pravi je Sci-fi obožavatelj, od kojih su joj najdraži Star Trek i Battlestar Gallactica.
Trajanje: do 3 sata s uvodom (moguće je skratiti prema potrebi)

Igre iz šešira
U terminu kojeg nam dodijele organizatori (ili više njih) vodit ćemo za vas mini komorni LARP. Koji? Pa, to ovisi o tome koliko vas se skupi! Trajat će između 45 i 90 minuta. Ne trebate se posebno pripremati – sve vas čeka gotovo na licu mjesta!
Voditelj: Miroslav Wranka Siro – jedan od suosnivača i partner u tvrtci Terrible Creations koja se bavi izradom igara za različite svrhe i namjene. Najviše voli LARP, ali ništa geekovsko nije mu strano.
Trajanje: 90 minuta

LARP online: Što ćemo učiniti s Prys? (Petak 21.5. u 17 – ONLINE preko Zooma, prijave ovdje)  OTKAZANO
Svemirski brod na rutinskoj misiji. Posada sastavljena od androida i ljudi. Djevojčica van kontrole. Što bi moglo poći po krivu? “Što ćemo učiniti s Prys?” je znanstveno-fantastična igra s uživljavanjem u uloge online za šest do 11 igračica i igrača. Radnja se odvija u dalekoj budućnosti, u trenutku kad umjetna inteligencija nadmašuje ljudsku, a androidi su toliko napredni da ih je vrlo teško razlikovati od ljudskih bića. Svemirski brod poslan je na rutinsku misiju. Posada, sastavljena od androida i ljudi, duboko je podijeljena oko uloge androida u ljudskom društvu. Situacija je napeta, usijane glave na obje strane na rubu su nasilja. Svim igračicama i igračima bit će dodijeljena uloga. Ako znate glumiti – super, samo naprijed! Ali, ne morate. Dovoljno je reći i napraviti ono što mislite da bi vaš lik učinio i izrekao u danoj situaciji. Tijekom igre susrest ćete se sa zagonetkama te koristiti vještine pregovaranja i nagovaranja kako biste izbjegli nadolazeću katastrofu (ili ubrzali njen dolazak). Igramo na platformi Zoom.
Voditelji: Miroslav Wranka Siro – Siro je jedan od suosnivača i partnera u tvrtci Terrible Creations koja se bavi izradom igara za različite svrhe i namjene. Najviše voli LARP, ali ništa geekovsko mu nije strano.
Matija Mihoković – Matija je jedan od suosnivača i partnera u tvrtci Terrible Creations koja s bavi izradom igara za različite svrhe i namjene. Odnedavno tata malog dječaka po imenu Stribor.
Trajanje: 90 minuta

Želimo vam dobru zabavu!

 

Spread the love