Ako vas je razočaralo odgađanje proljetnih SF konvencija, pa tako i SFeraKona, imamo za vas dobru vijest! Kako bismo dodatno olakšali apstinencijsku krizu, SFera je u standardnom terminu svoje konvencije, dakle za vikend 8-10. svibnja, tj. za tri tjedna, odlučila organizirati TelevideoSFeraKon! Planovi još uvijek nisu potpuno finalizirani i, iako nije preostalo previše vremena, stvari se rješavaju u hodu – ili, točnije, u trku – ali već sada znamo da ćemo sigurno imati nekoliko video predavanja, a količina sadržaja u sljedeća tri tjedna može samo rasti. Također, spominju se neke radionice, kvizovi i mrežno igranje na ploči (hrv. – onlajn bordgejming), ali za sada je riječ samo o proto-idejama.

U ovom trenutku izgledno je da će se predavanjima moći pristupiti u obliku Facebook watch partyja, a sve bi se kasnije trebalo moći pogledati i na YouTubeu. No, kako se ovo ne bi ograničilo na nadoknadu jedne konvencije i jednoznamenkasti broj pojedinačnih predavanja, pozivamo i sve ostale da nam se priključe u organizaciji na bilo koji način! Totalni bonus onima koji smisle gotovo platformsko rješenje za svoj sadržaj, ono što garantiramo je da ćemo sve što nam javite da će se “događati” za taj vikend staviti u raspored koji ćemo u međuvremenu napraviti.

(Doduše, ako napravite neki sadržaj i izvan tog termina, javite pa ćemo možda i to najaviti.)

Generalno, vremenski opseg će vjerojatno biti smanjen na najviše dva dana (subota i nedjelja), ali nadamo se da će i to biti dovoljno značajno da održimo moral geekovskog Plemena u ovim specifičnim danima.

Spread the love