U subotu i nedjelju očekuje vas posebna točka programa!

Članovi škole Safira za vas će demonstrirati Kung Fu borilačko umijeće, a nakon toga održat će radionicu/trening za djecu, ali i za odrasle.
Trajanje svake radionice bit će do 30 minuta uz naglasak na prilagodbu datoj situaciji.

Želite znati nešto više o školi?

Za odrasle:
Škola Safira je Put Spoznaje. Izvorno prastaro-kineski, prošao je različite utjecaje, te se usavršio tijekom stoljeća mijenjajući vanjski oblik, a zadržavajući nepromijenjen onaj unutrašnji. Spada u grupu borbenih umijeća koja kombiniraju tvrdi i meki način izvedbe tehnika.
Škola Safira podučava cjelovito umijeće koje se temelji na 5 počela: zemlji, vodi, vatri, zraku i prostoru, a takvo je i stupnjevanje vježbača. Svaki od tih stupnjeva ima svoja 4 potpočela sa svojstvenim tehnikama.
U Školi Safira nema natjecanja dok vježbanje služi za vanjski i unutrašnji razvoj vježbača kako bi postigli višu razinu svijesti i ostvarili svoje neizražene snage, odnosno osim tjelesnog, duševni, umni i duhovni razvoj. Naše geslo je: „Čovječe upoznaj samog sebe.“
Za vježbanje rabimo “Forme” koje dijelimo na temeljne i dopunske. Forme su vrlo duge s velikim brojem pokreta, stoga na prezentacijama prikazujemo samo neke njihove dijelove. Jedna određena forma može biti izvedena na 2 ili čak 3 različita načina, s oružjem ili bez njega, protiv jednog ili više protivnika. Neka od hladnih oružja koja se pri tome koriste su dugi i kratki štap, sablja, mač, helebarda, trozub, koplje, dvodijelni i trodijelni mlat, lanac, noževi, zvijezde za bacanje itd. Počinjemo sa “Zemaljskim krugom” gdje postoje 4 temeljne forme.
Prva je Forma Zemlje, koju bismo mogli nazvati i učenjem stavova, proizvodi veliku tjelesnu snagu mekanog tipa. Druga je Forma Vode,  u kojoj kružnim i mekanim pokretima dobivamo neprekinutost tehnika koje su slične tekućoj vodi koja je nezaustavljiva. U trećoj formi, Formi Vatre, učimo proizvoditi energiju električnog tipa. Četvrta forma, Forma Zraka, izrazito je energetska s naglaskom na disanju. Jasno je da ove 4 vrste energije trebaju biti prenesene na borbu. Ovaj Zemaljski krug samo je uvod u Kung fu Školu Safira. Učenje je namijenjeno onima koji u sebi osjećaju svoju duhovnu sastavnicu i žele je razviti.

Želimo promicati Školu Safira u Hrvatskoj da bi mladi upoznali umijeće i vježbajući ga imali višestruke koristi razvijajući se na svim mogućim razinama.

 

Za djecu:

Škola Safira za djecu je tečaj Kung Fu borbenog umijeća prilagođen za dob od 6 do 13 godina. To je uvod u borbeno umijeće gdje se podučavaju temelji discipline. Osnovna atletska priprema ispravlja položaj tijela i disanje, dok ostale vježbe poboljšavaju koncentraciju i pamćenje.  Kung fu vježbanje, samo po sebi, pospješuje razvoj svih urođenih talenata. Djeca postaju bolja u izvršavanju svojih obaveza i odgovornija u svakodnevnom životu da bi sutra izrasli u kvalitetne ljude.

Redovni treninzi se održavaju prema navedenom rasporedu.
PON SRI PET 20:00 – 21:30
Strojarska cesta bb, Combat Centar Zagreb
091 392 5822

 

Spread the love