Ove godine zabavljamo vaše klince na Ribnjaku, dok se veliki bave pisanjem i koktelima!

 

Književna radionica – novi mediji

Ideja je da se obrađuju tehnike pisanja unutar već uhodanih medija, dakle scenarija i klasičnog pisanja unutar žanrovske književnosti, s naglaskom na nove medije poput elektronske lii audio knjige/ priče. Trajanje radionice: 60 min.

Voditelj: Vanja Spirin – pisac raznih vidova fantastike, pretežno humorne, koji radi i audio verzije svojih djela (završio MPA, akademiju glazbene produkcije). Dobitnik nekoliko književnih nagrada i jedan od iskusnijih pisaca, jer je i autor prvog fantasy romana u Hrvatskoj. Iskusan predavač s dosta radionica iza sebe.

 

Graffiti radionica, za sve buduće umjetnike od 10-15 godina

Graffiti radionica namijenjena je svim kreativcima od 10-15 godina starosti koji su se susretali sa popularnom uličnom umjetnošću, odnosno graffitima i street artom. Kroz 60-90 minuta imat će priliku upoznati se sa povijesti graffiti umjetnost, crtati skice te probati crtati sa bojom u spreju.

Voditelj: Krešimir Golubić – graffiti i Street art umjetnik koji je na sceni gotovo 30 godina. Zadnjih 5 godina redovno održava radionice za djecu i odrasle te izlaže radove u galerijama Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Australije. Popratite ga na instagramu i fb-u.

 

ELF kreativna eko radionica powered by Bosch

Interaktivna ELF upcycling radionica je kreativno-edukativnog karaktera u sklopu koje ćemo od raznih otpadnih materijala izrađivati originalne reciklirane robote te tako poticati dječju kreativnost, inovativnost i ekološku svijest. Uz hobi Bosch alat eko limachi će kroz igru i zabavu stvarati i sastavljati robote poput pravih malih eko majstora. #ekolimachfest #elf #oblikujsvojsvijet #poweredbyBosch

Trajanje radionice: 2h; namijenjena djeci od 4 do 12 god

Voditeljice: Maša Novak je dizajnerica interijera i umjetničke keramike te voditeljica raznih kreativnih i upcycling radionica za djecu (Creative mess by Masha)
Ines Marić je magistra novinarstva te kreativka koja obožava osmišljavati i stvarati. Ona je autorica i voditeljica društveno odgovornog projekta – Eko Limach Fest (ELF), dječjeg eko festivala koji slavi ekologiju, inovativnost i kreativnost. ELF je koncipiran je kao cjelodnevna platforma za inspiraciju i edukaciju novih naraštaja koji su nositelji održivog razvoja zajednice.

 

ELF STEM radionica powered by Max Prime

Interaktivna ELF STEM radionica je znanstveno-edukativnog karaktera u sklopu koje ćemo na prirodan način kroz reciklirane materijale proizvoditi struju. Pod vodstvom intergalaktičkog edukatora eko limachi će kroz igru i zabavu naučiti kako na jednostavan način uz pomoć otpadnih materijala stvoriti energiju. #ekolimachfest #elf #oblikujsvojsvijet #poweredbyMaxPrime

Trajanje radionice: 90 min; namijenjena djeci od 4 do 12 god

Voditelj: Marko Babić je ELF edukator iz druge galaksije koji je putovao 24 svjetlosne godine da bi stigao na SFeraKon i podijelio svoje intergalaktičko znanje s mladim umovima na Zemlji. Diplomirao je warp pogon, a specijalizirao se za antimateriju. Inače radi u intergalaktičkoj full service agenciji Max Prime koja želi promijeniti i unaprijediti galaksiju.

 

Good Omens Cocktail Hour

Bezvremeno djelo Terryja Pratchetta i Neila Gaimana ove je godine napunilo 30 godina, a 2019. nam je donijela fenomenalnu istoimenu seriju. Pa zapijmo skupa Armageddon! 2020. je godina, jahači Apokalipse očito ponovo jašu. Nemamo Anđela i Demona, ali imamo njihove recepte za ugodno druženje i zaborav, a možda nam padne na pamet i ideja kako spasiti svijet! (60 min)
Radionica je ograničena na 10 polaznika.
Potrebna prijava na info pultu
.

Voditeljice: Ana Marija Abramović je dugogodišnja gikuša kojoj su Pratchett i Gaiman u krvi. U slobodno vrijeme živi u Zagrebu s petero teenagera, osam mačaka i dva psa.
Kosjenka Petek je neurodivergentna učiteljica engleskog jezika koja voli tehnologiju, fantasy i Doktora.

 

SF Kidz: Čudovišta

Voliš googly eyes? Pridruži nam se u izradi strašnih, groznih, gadnih, jezivih ili odurnih čudovišta. Nastaju uz pomoć vodenih boja i malo strpljenja, a ako te ne prepadnu, možeš ih i ponijeti kući.

Voditeljice: Valerija Strutinskaja je diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije. Čita SF i fantasy oduvijek i jedan od hobija je obilazak konvencija po Hrvatskoj i svijetu. Kreativne radionice održava s ciljem upoznavanje djece i odraslih sa novim materijalima i ostalim zanimljivostima iz područja hobija i likovnosti.
Paola Brodej je studentica završne godine povijesti umjetnosti i nederlandistike. Kada ne izbjegava pisanje diplomskog rada organiziranjem SFerica, koristi razne poslove kao izliku. Jednom davno je i ona dobila SFericu.

 

Lakiraj!

Što se sve može napraviti s lakovima za nokte, a da nije lakiranje noktiju? Otkrit ćemo na ovoj šarenoj i zabavnoj radionici!

Voditeljice: Paola Brodej je studentica završne godine povijesti umjetnosti i nederlandistike. Kada ne izbjegava pisanje diplomskog rada organiziranjem SFerica, koristi razne poslove kao izliku. Jednom davno je i ona dobila SFericu.
Valerija Strutinskaja je diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije. Čita SF i fantasy oduvijek i jedan od hobija je obilazak konvencija po Hrvatskoj i svijetu. Kreativne radionice održava s ciljem upoznavanje djece i odraslih sa novim materijalima i ostalim zanimljivostima iz područja hobija i likovnosti.

 

Likovna terapija: magic box extravaganza

Kao opuštajuću i šarenu točku na i nakon tri dana konvencije svatko će si napraviti lijepu kutijicu za spremanje suvenira i sitnica skupljenih tijekom konvencije. Isprobat ćemo neke neobične materijale, pokazati par zanimljivih tehnika i sve to u budget verziji koju si svatko može ponoviti doma!

Voditeljice: Valerija Strutinskaja je diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije. Čita SF i fantasy oduvijek i jedan od hobija je obilazak konvencija po Hrvatskoj i svijetu. Kreativne radionice održava s ciljem upoznavanje djece i odraslih sa novim materijalima i ostalim zanimljivostima iz područja hobija i likovnosti.
Paola Brodej je studentica završne godine povijesti umjetnosti i nederlandistike. Kada ne izbjegava pisanje diplomskog rada organiziranjem SFerica, koristi razne poslove kao izliku. Jednom davno je i ona dobila SFericu.

 

Radionica pisanja runskim pismom

Što su to rune I za što su se koristile? Odgovor na ova pitanja dobit ćete na ovoj radionici na kojoj ćemo vas naučiti pisati runama te igraditi privjesak sa svojom runom.
Trajanje točke 45-60 min.

Voditelji: Članovi Ministarstva Magije Hrvatska. Ministarstvo Magije Hrvatska već 4 godine okuplja sve zaljubljenike u priču o mladom čarobnjaku Harryju Potteru te kroz niz aktivnosti I radionica djeci ali i odraslima, na magičan načini pokušava približiti bezjačke stvari te im unijeti bar malo magije u život.

 

 

Spread the love