Vrijeme je da najavimo četvrtog počasnog gosta za ovogodišnji SFeraKon – dolazi nam Brian Muir!
Brian Ian Muir jedan je od najcjenjenijih kipara i umjetnika u filmskoj industriji, a filmom se bavi više od 48 godina. 1968. godine, sa 16 godina, započeo je četverogodišnje naukovanje kao kipar/maketar u Elstree
Film Studios. Nakon završetka naukovanja, Brian je napustio filmsku industriju te stjecao iskustvo radeći na mnogim prestižnim narudžbama u Londonu, tj. Kraljevski grb za Crown Court, plaketa za Burzu
(koju je otkrila kraljica)… Godine 1976. Briana su pozvali da se vrati u Elstree Studios kako bi radio na Star Wars serijalu te je tada isklesao zloglasnog Dartha Vadera. Njegove kreacije uključuju i oklop Storm Troopera, Death Star Droid, CZ 3i završni radovi na C3PO.
Tijekom svoje opsežne 48-godišnje karijere u filmskoj industriji Brian je radio na preko 70 glavnih filmova navedenih na njegovoj web stranici, gdje je i izbor dojmljivih fotografija.
Kad je Brian shvatio da postoji veliko zanimanje za Ratove zvijezda i za mnoge druge poznate filmove na kojima je radio tijekom godina, napisao je svoju autobiografiju “In the Shadow of Vader“, koja je bila dobro prihvaćena te je trenutno u trećem izdanju. Nedavno je objavio drugi i završni dio svoje autobiografije “Beyond the Shadow“, što se također pokazuje kao pun pogodak za fanove.

.

Spread the love