You know the drill – dovedete svoj podmladak na SFeraKon, ostavite ih na jednoj od naših superzabavnih radionica, a vi odlutate na neko predavanje pjevušeći. Napomena: SF Kids radionice održavaju se subotom i nedjeljom. Ne zaboravite pokupiti klince kad idete doma.

Šuma Zlodrva (Goran Dimić/Terrible Creations)

Hrabre junakinje i junaci naći će se suočeni s opasnom tamnom šumom punom prijetnji kojom caruje zločesti kralj opakih biljaka – kralj Zlodrvo! Šuma krije tajnu koju će razotkriti jedino ako dođu do skrivenih hodnika zmajevih pećina. U igri koja kombinira tabletop RPG i LARP može sudjelovati četvero do osmero djece stare između sedam i deset godina.
Voditelj: Goran Dimić, kao član kolektiva Terrible Creations (kreativni kolektiv sa sjedištem u Zagrebu i višegodišnji redovni gost SFeraKona; osmišlja, izrađuje i vodi igre s uživljavanjem u uloge – LARP-ove).
Trajanje – 90 minuta

Napravi svoje čudovište

Čudovište može biti strašno, a može biti i prijateljsko magično biće. Od stiropora, kartona, tkanine, konaca i žica i još svega i svačega napravit ćemo strašna čudovišta sa velikim zubima i kandžama ili šarene i prijateljske vile i jednoroge sa šuno šljokičaste magične prašine. Izbor čudovišta i stupnja strašnosti je na tebi, a na kraju radionice čudovište/čarobno biće može s tobom otići doma. Poželjno je da su djeca predškolske dobi uz pratnju roditelja.
Voditelji: Valerija Strutinskaja – Valerija je studentica na Tekstilno tehnološkom fakulteta u Zagrebu. Dobitnica je nekoliko SFERICA, SF i fantasy čita oduvijek, a jedan od hobija je obilazak konova u Hrvatskoj i svijetu. Bavi se raznim oblicima likovne umjetnosti sa željom da potakne djecu i odrasle na kreativno izražavanje, i pokaže nove i zanimljive tehnike i materijale.
Gašpar Fabac je član udruge GAD za organizaciju evenata iz Poreča. ITjevac, gamer i ljubitelj animea, kao suvoditelj likovnih radionica se našao slučajno, potaknut Valerijinim entuzijazmom.

Trajanje: 60 minuta

Plastik fantastik

Približava nam se ekološka katastrofa: smeća je sve više, plastične vrećice plivaju u rijekama i morima, i uskoro će ih biti više nego ribica. Na ovoj radionici ćemo u jednom morskom tonu pokazati par metoda prenamjene plastičnih boca, vrećica i čašica u neke zanimljive i korisne predmete, kao i u ukrase i umjetnička djela. Cilj je osvijestiti i iskusiti kako je plastika materijal koji se teško uništava, potaknuti na recikliranje i ponovnu upotrebu ili prenamjenu umjesto bacanja. Poželjno je da su mlađi od 10 godina uz prisustvo roditelja.
Voditelji: Gore spomenuti Valerija i Gašpar.
Trajanje: 90 minuta.

Polijećemo na Mjesec

Raketa, svemirski brod, leteći tanjur? Napravi svoju svemirsku letjelicu jer polijećemo, i to na Mjesec!
Voditelji: Valerija i Gašpar, vidi gore.
Trajanje: 60 minuta

Svemirska stanica 0p45n05t

Posada znanstvenika putuje do svemirske stanice „0p45n05t“ kako bi unaprijedili svoja istraživanja svemira. Međutim, pri buđenju iz kriogenih komora shvaćaju da nije sve kako bi trebali biti. Junaci moraju iskoristiti svu svoju snalažljivost kako bi riješili izazove koji se pred njima pojavljuju i sretno stigli do stanice. A što ih tamo čeka? „Svemirska stanica 0p45n05t“ je kombinacija tabletop igre i LARP-a, a namijenjena je djeci staroj između 10 i 12 godina. Može ih sudjelovati od troje do deset.
Voditelji: Goran Dimić, Dorijan StrnadTerrible Creations je kreativni kolektiv sa sjedištem u Zagrebu i višegodišnji je redovni gost SFeraKona. Osmišlja, izrađuje i vodi igre s uživljavanjem u uloge (LARP-ove).
Trajanje: 90 minuta

Alien Creation Station

Još niste imali svoj bliski susret treće vrste, a žarko ga očekujete? Dok čekate, možemo se svi skupa zabaviti i s drugima podijeliti naše vizije došljaka iz svemira u našem Alien Creation Stationu kroz oblikovanje i ukrašavanje gline, plastelina, slimea ili fimo mase. ACS radionica namjenjena je zemljanima u dobi od 7 do 97 godina i onima koji se tako osjećaju. ??
Voditeljice: Kosjenka Petek – učiteljica engleskog jezika koja voli tehnologiju, fantasy priče i Doktora.
Alina Čabraja, profesorica engleskog jezika i književnosti te sociologije. Dugi niz godina profesionalno je boravila u multikulturalnom, bilingualnom okruženju, a u posljednih nekoliko godina edukatorica je nastave u digitalnom okruženju i velika pobornica STEAM pristupa učenju. Zaljubljenica je u prirodu, foodie i arts n’ crafts fan. Voli putovanja svih oblika i duljina.

Trajanje: 90 minuta

Space dust workshop

Ako ste uvijek htjeli uhvatiti svoj mali komadić svemira i spremiti ga u teglicu, sada to možete. Teglice zvjezdane, odnosno svemirske prašine ponovno dolaze na SFeraKon. Ovo je lijep ukras za svako kućanstvo, ali i zanimacija za one najmlađe. Inspiracija za ove teglice dolaze od popularnih snježnih kugli, samo za razliku od njih, zvjezdanu prašinu možete napraviti prema vlastitim željama. Od različitih boja do raznih veličina zvjezdica – sve birate sami. Radionica je namijenjena za sve uzraste, no uz djecu mlađu od 13 godina mora biti nadležna odrasla osoba (zbog rada s vrućom vodom). Na radionici će biti dostupno 10 “praznih” teglica, no možete doći i s vlastitom, pod uvjetom da je manja od 2-3 dl.
Voditelji: Marija Edita Feldi – Višegodišnja cosplayerica i novinarka – ovom prigodom kao Earth-chan. Ovo je treća godina da vodi ovu radionicu. Inspiraciju za teglice vuče iz fikcije i svemirskih motiva.
Filip Lukeš – Cosplayer – ovom prigodom kao znanstvenik NASA-e.
Trajanje: 90 minuta

Gujdek pinjata

Dojdite i rasturite već tradicionalnu pinjatu s nama!
Voditeljice: Lumos&Nox, Udruga Krapinjon – Već poznate kao dio inventara na SFeraKonu, ovaj put kao Gujdek Bossettes KraKona nose sa sobom Harley palicu i vesele se razbijanju Gujdek Pinjate!
Trajanje: 45 minuta

Spread the love