NAGRADE SFERA

Godišnje nagrade Društva SFera za najbolja ostvarenja iz područja SF-a

Dobitnici nagrada SFERA 2017. godine

Ovogodišnji dobitnici nagrada SFERA za djela objavljena u 2016. godini bit će objavljeni ovdje. 

 

u

O nagradi SFERA

U svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva, Društvo za znanstvenu fantastiku SFera od 1981. godine dodjeljuje godišnje nagrade SFERA.

Nagrada SFERA prva je i najstarija nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj.

Nagradu SFERA dobivaju najbolja ostvarenja iz područja SF-a (u interpretaciji SFerinog Pravilnika “SF” je zbirni naziv koji obuhvaća znanstvenu fantastiku, fantasy i nadnaravni horor) po prvi puta objavljena i/ili prikazana na hrvatskom jeziku u toku prethodne kalendarske godine.

Žiriranje za nagrade SFERA

Žiri za nagrade SFERA sastoji se od minimalno 5 članova, a mogu mu pristupiti i ljubitelji SF-a koji nisu članovi Društva za znanstvenu fantastiku SFera. Obaveza je svih članova žirija da pročitaju sva djela u konkurenciji te da budu fizički prisutni na dan žiriranja koje se obično održava u Zagrebu, 2 do 3 tjedna prije SFeraKona.

Više o kategorijama i postupku žiriranja možete saznati ovdje.

Dodjela nagrada SFERA

Nagrađeni autori primaju plaketu Društva za znanstvenu fantastiku SFera, a posebnu pločicu sa svojim imenom, nazivom djela i godinom kad su nagrađeni, lijepe na skulpturu SFera, popularnu “Pepeljaru”. Dodjela se održava u sklopu Svečane skupštine Društva, središnjeg događaja SFeraKona, najveće hrvatske znanstveno-fantastične konvencije koju Društvo SFera organizira već više od 30 godina.

Dodjela nagrada SFERA održat će se na svečanoj skupštini Društva SFera na konvenciji SFeraKon, 13.5.2017. s početkom u 20 sati.

Novosti

Jeste li čuli za FigurRamu?

FigurRama se sastoji od tri osnovna elementa – figurice s dodacima, pozadine te jednostavnog crnog ili bijelog okvira, a možete ih naći na temu različitih knjiga, stripova, filmova ili crtića (Harry Potter, Disney, James Bond, Batman, Superman…)

read more

Opremite svoj gaming kutak uz Hangar 18

Jedan od ovogodišnjih sponzora SFeraKona je Hangar 18, tvrtka specijalizirana za prodaju mobitela, tableta, računalne opreme i njoj pripadajuće periferije, te igraćih konzola i igara

read more

Organizirano uz potporu

Partner

Sponzori