NAGRADE SFERA

Godišnje nagrade Društva SFera za najbolja ostvarenja iz područja SF-a

Dobitnici nagrada SFERA 2017. godine

Ovogodišnji dobitnici nagrada SFERA za djela objavljena u 2016. godini bit će objavljeni ovdje. 

 

u

O nagradi SFERA

U svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva, Društvo za znanstvenu fantastiku SFera od 1981. godine dodjeljuje godišnje nagrade SFERA.

Nagrada SFERA prva je i najstarija nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj.

Nagradu SFERA dobivaju najbolja ostvarenja iz područja SF-a (u interpretaciji SFerinog Pravilnika “SF” je zbirni naziv koji obuhvaća znanstvenu fantastiku, fantasy i nadnaravni horor) po prvi puta objavljena i/ili prikazana na hrvatskom jeziku u toku prethodne kalendarske godine.

Žiriranje za nagrade SFERA

Žiri za nagrade SFERA sastoji se od minimalno 5 članova, a mogu mu pristupiti i ljubitelji SF-a koji nisu članovi Društva za znanstvenu fantastiku SFera. Obaveza je svih članova žirija da pročitaju sva djela u konkurenciji te da budu fizički prisutni na dan žiriranja koje se obično održava u Zagrebu, 2 do 3 tjedna prije SFeraKona.

Više o kategorijama i postupku žiriranja možete saznati ovdje.

Dodjela nagrada SFERA

Nagrađeni autori primaju plaketu Društva za znanstvenu fantastiku SFera, a posebnu pločicu sa svojim imenom, nazivom djela i godinom kad su nagrađeni, lijepe na skulpturu SFera, popularnu “Pepeljaru”. Dodjela se održava u sklopu Svečane skupštine Društva, središnjeg događaja SFeraKona, najveće hrvatske znanstveno-fantastične konvencije koju Društvo SFera organizira već više od 30 godina.

Dodjela nagrada SFERA održat će se na svečanoj skupštini Društva SFera na konvenciji SFeraKon, 13.5.2017. s početkom u 20 sati.

Novosti

Dječji program

I ove godine organiziramo SFeraKonski dječji program! Čime će se vaše potomstvo moći zabaviti?

read more

Iz programa: Kvizovi na SFeraKonu

Dragi posjetitelji, oboružajte se znanjem i strpljenjem i dobro isplanirajte svoj boravak na SFeraKonu – kvizova je puno, vremena malo, a potrebno ga je dobro iskoristiti.

read more

Organizirano uz potporu

Partner

Sponzori