Tihomir Jovanović

Tihomir je rođen 11. rujna 1955. godine. U mladosti se bavio glumom i odigrao jednu SF, postapokaliptičnu dramu — „Staklo“, u ulozi Viktora.
Kao član društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ uređivao je fanzin Emitor, koji je na Eurokonu u Plovdivu 2004. godine dobio nagradu za najbolji fanzin. Sudjelovao je na regionalnim natječajima, a do sada su mu priče objavljene u zbirkama „Zekona“ (BiH), „Refestikona“ (Crna gora), Festivala fantastične književnosti (Pazin) i Fanfesta (Celje, Slovenija).

Zbirka priča Palisade i Čadori

Nekoliko priča prevedeno mu je na slovenski, za fanzine Jašubeg En Jered i Supernova, a objavljivane u časopisima Sirius, Galaksija, Orbis, Signali, Kikindske novine, Naši tragovi i Omaja.

Radio je scenarij za stripove u saradnji sa Dušanom Božićem, a preveo zbirku priča Reanimator (H. P. Lovecraft), Potraga u snovima za nepoznatim Kadatom (H. P. Lovecraft), Golubovi iz pakla – Robert E. Howard). Autor je zbirke priča Palisade i čadori (2016), romana Baka Mandini krugovi (2018) i zbirke priča o Lunu kralju ponoći “Lun i kraljevi ponoći” (2019) u izdanju „Everest medije“. Urednik je SF almanaha Regia Fantastica, koji okuplja pisce iz regije.

Fanzin i almanah
Regia Fantastica

U poduzeću EMS (oko 2000 zaposlenih) u kojem radi, urednik je Almanaha stvaralaštva radnika — Kolonada. Do sada je objavljeno devet brojeva, a almanah čine priče, pjesme i slikarstvo radnika EMS-a.

Tihomir će na SFerakonu predstaviti udrugu SCI&FI iz Beograda i njihov fanzin i almanah Regia Fantastica.

Autor je s nama podijelio svoje kratke priče koje možete preuzeti u nastavku, kao i treće izdanje fanzina i almanaha Regia Fantastica.

U svibnju očekujte objavu još dvije kratke priče!





Nikola Ćurčin

Nikola je rođen 1971. u Kotoru. Studirao je grafički dizajn na FLU Citinje od 1995. do 1999. Bavi se stripom i ilustracijom. Osnivač je i organizator Hercegnovskog strip festivala od 2007. Živi i radi u Đenovićima (Boka Kotorska).

Prvi strip Nikola je objavio u časopisu Grafiti, devedesetih godina prošlog stoljeća u suradnji sa The Books Of Knjige. Objavljivao je u Indexu, dječjem časopisu Prijatelj, a za svoje radove je dobijao i regionalne nagrade. Stripovi kraćeg formata objavljivani su mu i u Srbiji i Hrvatskoj u časopisima koji više ne izlaze, a najduži strip “Bajka” objavljen mu je u Makedoniji.

Autor: Nikola Ćurčin

Ove godine imamo točku programa na kakvoj već dugo niste imali prilike sudjelovati – Nikola će za zainteresirane posjetitelje SFeraKona voditi Strip radionicu! Bit će to svojevrsna škola izrade stripa (od scenarija do gotove table) i izrada stripa po grupama.

Zainteresirani će se moći prijaviti na ulazu (desk), a termin radionice provjerite po objavi satnice. Vjerujemo da će biti mnogo onih koji se žele okušati u izradi vlastitog stripa stoga se pobrinite da svoje mjesto osigurate na vrijeme!

Nikola će također sudjelovati na panelu s našim GoH-om Johnom Kovalicem, Milivojem Ćeranom i Markom Fančovićem pod nazivom Umjetnost po narudžbi, gdje će naši gosti porazgovarati o brojnim pitanjima koja zaokupljaju autore i ljubitelje stripa.

Spread the love