Popis izlagača

Popis naših izlagača raste iz godine u godinu, a za nekoliko dana imat ćete priliku vidjeti iduće:

 

ExitGames Escape Room

ExitGames predstavlja najzabavnije i najzahtjevnije Escape Room iskustvo kroz tri originalne avanture. U našim tematski jedinstvenim sobama vlastite izrade razvijajte sa svojom ekipom svoje moždane vijuge, kreativno razmišljanje i timski duh. Na raspolaganju Vam je 60 minuta da otkrijete što skriva “Teslino nasljeđe”, raskrinkate “Groficu iz Petrinjske” ili iskopate tajne davno zapečaćenog “Projekta G.A.R.Y.”! Nalazimo se u Petrinjskoj 7, na svega nekoliko koraka od glavnog Trga.

 

Nova stvarnost

Nova stvarnost je desetljećima po broju naslova najveća distributerska kuća u Hrvatskoj. Dugo surađuje sa SFerom i zajedno su objavili više SFerakonskih zbirki. Zahvaljujući simpatijama vlasnika Nove stvarnosti prema SFerakonu, Nova stvarnost godinama na SFerakonu izlaže veliki izbor SF-literature (domaće i strane), SF-stripova, SF-filmskih plakata i postera iz područja astronomije, sve po recesijskim cijenama.

 

Croteam is an independent game development company located in Zagreb, Croatia and developing games and 3D engine technologies for PC, Mac, Linux, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, iOS and Android.

 

Carta Magica je tvrtka specijalizirana za moderne društvene igre i hobi proizvode. Osnovani smo 2011. godine na temeljima prethodnika – tvrtke Land of Magic i one2play. Osnova naše ponude su društvene igre poznatih svjetskih proizvođača: Fantasy Flight Games, Rio Grande Games, Zman Games, Mayfair Games, Days of Wonder, Asmodee, Steve Jackson Games i mnogih drugih. Također, samo kod nas možete pronaći sve aktualne trading card igre poput Magic: the Gathering, Yu-Gi-Oh!, Pokemon, Cardfight Vanguard, World of Warcraft… Od popratnog asortimana tu je veliki izbor Ultra Pro i Dragon Shields zaštita za karte, albuma i stranica, deckboxova.

 

Znanje d.o.o. – Izdavanje knjiga namijenjenih što široj populaciji čitatelja – beletristika, krimi romani, trileri, ljubavni, povijesni romani, priručnici, dječji program i slikovnice, edukativni program. Izdavački program prilagođen knjižnicama, knjižarskoj prodaji, ali i ostalim kanalima prodaje u Hrvatskoj i na susjednim tržištima. Razvoj vlastite maloprodajne mreže u desetak najvećih gradova u Hrvatskoj sa relevantnom ponudom knjiga domaćih izdavača, strane knjige, segmenta papirnice, multimedije i dječjeg asortimana. Unaprjeđenje rada tiskare fokusirane na brz, konkurentan i kvalitetan tisak marketinških materijala, knjiga, brošura, časopisa i komercijalne ambalaže.

 

Udruga Akt predstavlja brandove: Amorositta i Grei. U ponudi Amorositta branda ponuđen je nakit od drva oslikan akrilnim bojama, a u formi ogrlica i naušnica.

 

Liburnicon je festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije koji se svakog ljeta održava u Opatiji. S 1500 posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, ovaj festival svojim užim i širim programom privlači ljude svih dobi i interesa. Neka od najvećih imena svjetske fantastike koja su obilježila dosadašnje Liburnicone su Guy Gavriel Kay, Steven Erickson, Jacqueline Carrey, Dmitrij Gluhovskij i Alexander Freed, a svake godine nastupaju i renomirani domaći predavači poput Korada Korlevića. Naravno, jedinstvenu atmosferu Liburnicona upotpunjuju SF igre na otvorenom, kupanje i hladno pivo uz večernji koncert. Organizator je Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front”.

 

Udruga mladih Krapinjon okuplja zainteresirane pojedince koji žele doprinijeti kulturnom životu Krapine. Udruga organizira umjetničke i edukativne radionice, glazbeno scenske nastupe, sportske događaje, izložbe i filmske projekcije, te aktivno mijenja i fizičku sliku grada oslikavajući derutne površine.

 

Terrible Creations je kreativni kolektiv sa sjedištem u Zagrebu i zadnjih nekoliko godina redovni gost svih većih hrvatskih SF&F konvencija. Osmišlja, izrađuje i vodi igre s uživljavanjem u uloge (LARP-ove).

 

Fairy Workshop bavi se izradom uglavnom nakita i modnih dodataka u geeky i alternativnom stilu.

 

UMS Agram

Udruga je članica Zagrebačke zajednice tehničke kulture (ZZTK). Udruga organizira igranje i prezentacije stolnih strateških igara u MS “Cvjetni trg” (Prolaz sestara Baković 3/1) subotom od 09:00 do 19:00, a srijedom od 12:00 do 16:00 i nedjeljom od 10:00 do 14:00 sati te u kino dvorani ZZTK (Trg žrtava fašizma 14) svaku srijedu od 18:00 do 22:00 sata. U prostoru MS “Cvjetni trg” također su organizirane Radionica za izradu prostornih maketa i obradu minijatura te Škola stolnih strateških igara, a u njemu djeluje i Knjižnica i čitaonica UMS „Agram”. Program Radionice za izradu prostornih maketa sufinanciran je od 2006. godine od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i ZZTK. U sklopu tog programa 2006.godine izrađena je i maketa postapokaliptičnog grada budućnosti veličine 210x125cm koja je osvojila međunarodno natjecanje. Radionica omogućava djeci i mladima da nauče i izrade vlastite makete kroz pažljivo osmišljen kurikulum prilagođen svim uzrastima. Osim Radionice za izradu prostornih maketa, od 2016. Udruga provodi i dvodnevne Radionice bojanja minijatura gdje polaznici mogu naučiti razne metode bojanja minijatura. Osim prezentacija u spomenutim prostorima, Udruga održava prezentacije zajedno s izložbama minijatura i na raznim konvencijama i sajmovima (INFO, Istrakon, Rikon, SFerakon). Udruga također surađuje s Policijskom upravom zagrebačkom kao jedan od sudionika “Sajma mogućnosti” koji se održava na četiri lokacije u Gradu Zagrebu i pokriva sve zagrebačke osnovne škole. Organizacija turnira u igranju stolnih strateških igara i natjecanja u bojanju minijatura jedan je od osnovnih ciljeva Udruge. Osim manjih, klupskih, velika se pažnja posvećuje međunarodnim turnirima koji se od 2003. organiziraju 2 puta godišnje noseći nazive Agram Arena ljeto odnosno zima. Program međunarodnih natjecanja u igranju stolnih strateških igara sufinanciran je od 2004. godine od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i ZZTK . Udruga surađuje s klubovima “Stari Svijet” iz Splita, “Panonnia Minor” iz Slavonskog Broda, “Kerubin” iz Karlovca, “3.zmaj” iz Rijeke, „Topor” iz Samobora, „Zaigrana koza” iz Pule i “Horus” iz Zagreba te nekolicinom klubova i udruga iz susjednih zemalja poput Slovenije, Mađarske, Italije, Austrije i Srbije i Crne Gore, a također i Nizozemske, Njemačke, Poljske i Engleske.
Web:  http://www.ums-agram.hr

 

Zhillustrator

Živko Kondić Zhillustrator je digitalni umjetnik iz Srbije, specijaliziran u SF digitalnoj ilustraciji s utjecajima parcijalnog realizma i apstrakcije. Radi kao freelance umjetnik u nekoliko grana digitalne umjetnosti, također aktivno radi na vlastitim projektima i serijama slika.
Ove godine drugi put biva gost na SFerakonu! Donesite mu hrvatsku čokoladicu!
Web:  http://www.zhillustrator.com

 

Prvi hrvatski VR studio specijaliziran za 360° video izradu i virtualnu stvarnost.
Tvrtka je uspješno završila niz složenih projekata s istaknutim tvrtkama i institucijama u Hrvatskoj, te stvorila značajne reference. Profilirala se kao tvrtka s najvećom paletom usluga za tehnologiju virtualne stvarnosti.
Legame Studio d.o.o. pokrenuo je prvi studio za virtualnu stvarnost u Republici Hrvatskoj i jedan od prvih takvih studija u svijetu, omogućivši svima da isprobaju virtualnu stvarnost na najmodernijim uređajima današnjice.

 

_logo_CrouchGuardLogoFB-22.jpg

Mi smo grupa fanova FG-a koja nakon par partija je došla na ideju da stvore nešto s čime bi promovirali FG igre u Hrvatskoj i stvorili neki FGC. Ciljamo širiti ljubav prema FG igrama kroz razne aktivnosti i stvoriti zajednicu FG gamera u kojoj će se pronaći svi od onih koji tek počinju do vrhunskih igrača FG igara.
Pratite nas na Facebooku, twitteru i Instagramu.

 

_logo_20180323_145342.png

Rucna izrada minijatura, diorama i nakita, rad po narudzbi, kreiranje drustvenih igara, organiziranje kvizova, davanje poduke modeluranja i farbanja… Clanovi: Martina Daria Havoic, Hrvoje Gumbas, Ivan Kokic Bliski suradnik: fantasy pub-ovi Veliki Tolk & Tolkien’s House

 

Mentor

Na štandu će stajati klepsidra od nagrade SFERA (Vrban), Macan i Jambrišak će prikazati svoje SF knjige.

 

_logo_Ministarstvo peccat Crni.png

Ministarstvo Magije mlada je udruga koja je u svoje nepune dvije godine uspjela okupiti impresivnu brojku od oko 200-tinjak članova, sve redom zaljubljenika u magični svijet Harryja Pottera. Iza sebe ima mnoštvo projekata od kojih su značajniji svakako organizacija škole magije za djecu (a trenutno je u pripremi i školu za odrasle), razne radionice po knjižarama, knjižnicama te sudjelovanje s istima i na Adventu u sklopu Začaranog grada. Osim toga Ministarstvo organizira i tematske HP kvizove, druženja, partyje i proslave obljetnica izlaska knjiga o Harryju Potteru i slično.

 

_logo_KM logo.png

Karte Međuzemlja” i “Zakutna ulica – Harry Potter tematika”.

 

_logo_Atharon Izvorna naslovnica.jpg

Argent Hellion je (domaći) tvorac Atharona, svijeta epske fantastike, i društvene igre Konkvest koja je atharonski ekvivalent šaha.

 

Hangar 7 / Inverzija.net / Sirius B

Medijska kuća Hangar 7 bavi se izdavanjem žanrovske literature, promocijom spekulativne fikcije, uvozom strane knjige , prodajom te organizacijom raznih žanrovskih događanja. U vlastitoj nakladi objavljuje romane i zbirke domaćih autora od kojih je nekoliko nagrađeno nagradama SFERA i Artefakt. Kroz nekoliko biblioteka objavljuje prijevode brojnih stranih autora, između ostalog serijal Expanse Jamesa S. A. Coreya, Ciklus o demonima Petera V. Bretta i serijal Mistborn Brandona Sandersona. U svojem nakladničkom portfelju ima i dva godišnja zbornika, Titan i Nebulu. Pored toga objavljuje i časopis za spekulativnu fikciju Sirius B te strip serijal Metabarun. Osim nakladništva Hangar 7 održava i portal posvećen žanrovskoj književnosti, filmu, stripu i igrama, Inverzija.net u sklopu kojega se nalazi i webshop inverzija.net/shop u kojem se pored brojnih knjiga domaćih nakladnika može naći i stranih knjiga, raznih memorabilija, majica i ostalih geek stvarčica vezanih uz žanrovsku popularnu kulturu.

 

_logo_NMN logotip cel.png

Na meji nevidnega je največja slovenska konvencija oziroma festival fantazije, znanstvene fantastike in sorodnih žanrov. Nastala je leta 2013 na pobudo posameznikov, ki smo se povezali v kulturno umetniško društvo Šmaug. Društvo se zavzema za širjenje ljubiteljske kulture in povezovanje ljudi, ki jih tovrstna kultura zanima. Konvencija poteka vsako leto jeseni v obliki enodnevnega dogodka, kjer se predstavijo različna društva, združenja in organizacije ter trgovine. Skupna jim je povezava s knjigami, filmi, serijami in igrami fantazijske ali znanstvenofantastične tematike. Ta dan se zvrstijo različna predavanja, glasbene točke, delavnice, okrogle mize, predstavitve, kvizi, nagradne igre in tekmovanja.
Na meji nevidnega is the largest Slovenian convention, or festival, of fantasy, science fiction and related genres. It was created in 2013 on the initiative of individuals who joined the cultural and art society Šmaug. The society is committed to spreading this kind of culture and connecting the people with similar interests. The convention is held every autumn in the form of a one-day event, where various societies, associations, organizations and trades are presented. They share a link with fantasy or science fiction books, movies, series and games. Each year various lectures, musical points, workshops, round tables, presentations, quizzes, prize games and competitions take place at the convention.

 

_logo_received_864629610385755.jpeg

Društvo Cygnus bavi se promicanjem i edukacijom kulture i umjetnosti, razvojem umjetničkih djelatnosti, te poticanjem kreativnog i umjetničkog stvaralaštva kod mladih i odraslih.

 

_logo_pecattolkien.JPG

‘Almarenska družina” je nestranačka, nevladina i neprofitna udruga sa sljedećim ciljevima: proučavanje i promocija života i djela Johna Ronalda Reuela Tolkiena i ostalih pisaca fantastike; okupljanje građana, a posebice mladih u cilju popularizacije književnoumjetničkih djela iz smjera fantastike i srodnih smjerova; suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama i institucijama, a radi promicanja književnoga stvaralaštva; načelna potpora mladim i perspektivnim hrvatskim piscima fantastike i srodnih smjerova te usklađivanje aktivnosti svojih članova.

 

_logo_CLD.jpg

Celjska literarna udruga je žanrski najšira literarna udruga u Sloveniji. Predsjednik udruge, Bojan Ekselenski, je autor mnogih SF&F radova i urednik Supernove, prvog i za sad još jedinog književnog časopisa za SF&F&H, u kojem objavljuju i neki hrvatski autori. Literarna udruga se ne ograničava samo na neke žanrove, nego razvija i SF&F&H. Obrazujemo i mlade, jer imamo u godini 2017/18 projekat Mlada književnost – radionice pisanja za mlade 12 – 15 godina. Pored Supernove izdavamo i Vsesledje, koji izlazi već 17 godina i predstavlja žanrovski najširi književni časopis u Sloveniji. Udruga postoji od 2001. godine i od 2017. organizira Fanfest – Slovenački festival fantastične književnosti.

 

_logo_BEE8BIT logo 2.png

Bee8BIT je brand(obrt) nastao još 2011., koji se bavi dizajnom, izradom i prodajom handmade proizvoda, nastao iz ideje pretvaranja jednostavne dječje igračke u nakit, ukrase i predmete za dom inspirirane 8-Bit/16-Bit-im igrama iz 70., 80. i 90. god. 20. stoljeća. Vrlo brzo postali smo stalni članovi mnogih konova po Hrvatskoj, te smo svoj asortiman proširili s igara na fantasy i SF tematiku, tako da sada možemo reći da pokrivamo gotovo sve aspekte geek kulture. Budući da smo strastveni retro gameri, na svakom našem sudjelovanju na konovima organiziramo igranje turnira na retro konzolama iz kasnih 80. i ranih 90. god. 20. st. kao što su: Nintendo(NES), Super Nintendo(SNES) i Nintendo 64(N64). To su najčešće turniri u Tetrisu, Street Fighteru II i Mario Kart 64. Sudjelovanje na turnirima je uvijek besplatno te popraćeno s vrijednim nagradama iz našeg handmade asortimana tematski vezanim za turnir. Uz organiziranje turnira bitno je napomenuti da se kod nas na štandu može uvijek igrati na konzolama za vrijeme trajanja kona.
Bee8BIT is handmade workshop founded in 2011. which is based on designing, producing and selling handmade merchandise inspired with retro 8-BIT games from 70., 80. and 90. years of 20th century. Soon we became part of many conventions in Croatia and we expand our offer from just games inspired merchandise to fantasy and SF. Now we can say that we’re covering all aspects of geek culture. Since we are passionate retro gamers, on every convention that we attended, we are pleased to say that we organize competitions on our retro consoles from late 80. and early 90. of 20th century like: Nintendo(NES), Super Nintendo(SNES) and Nintendo 64(N64). Games like Tetris, Street Fighter II and Mario Kart 64. All competitions are free and always awarded with nice reward from our handmade merchandise which is theme based. Apart from organizing competitions it is possible to play retro games on our stand during entire convention.

 

_logo_BCJ_Design_2018.png

BCj design – Banshee Crafts Jewelry, novonastali je brend koji još uvijek traži svoje mjesto pod Mjesecom. Pod nazivom brenda skrivaju se nakit i uporabni predmeti fantasy tematike. Većinom su tu neuobičajeni motivi iz prirode i zmajevi, a ove godine spremaju se i fantastične zvjerke. BCJ zmajske ogrlice proširile su se svuda po svijetu, najviše ih je otputovalo u USA i UK. Obožavatelj okovratnih zmajčeka postala je i spisteljica Emma Newman s kojom smo se susreli na prošlogodišnjem Rikonu na što smo iznimno ponosni. Steampunk i industrial primjerci odlaze mahom u Njemačku i Španjolsku, te se nadamo da ćemo i na hrvatskoj handmade sceni naći svoje mjesto. Važno je napomenuti da je sav nakit u potpunosti hipoalergen, bez nikla, olova i ostalih upitnih elemenata. Sav nakit i figurice izrađeni su ručno, od polimerne gline, stakla, metala i poludragog kamenja. Kako je želja bila da sve ostane handmade, Grafolux iz Zagreba odgovoran je za display kutijice koje će čuvati vaše kupljene primjerke. BCj vode dvije osobe koje možda i ne biste očekivali iza ovog štanda, spoj iz krugova pakla – ekonomistica i pravnik , a.k.a. Katica za sve – Martina i dežurni vodoinstalater – super Mario. Naravno, nerdovi i ljubitelji boardgameova. Svratite do štanda na razgledavanje, ili nam se pridružite u rundi Gloomhavena!!!

 

_logo_true fans _logo.jpg

Maja Pejčinović diplomirala je pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer slikarstvo. Kao ljubiteljica znanstvene fantastike, magije, misterije i mašte, počela je tematski obrađivati pojedine žanrove u formi nakita i magneta/suvenira. Paralelno ima dva brenda nakita zvana “True Fans” i “Angel’s Eye”, koji izrađuje po trenutnoj inspiraciji. Pri stvaranju oblika za nakit najdraži joj je spoj dizajna i slikarstva u detaljno razrađenu priču određenog motiva.

 

_logo_ISTA_jewelry_crno_1x1.png

Iza imena brenda ISTA Jewelry, krije se autorica unikatnog nakita iz Istre, Slavica Ćosić. Slavica nakit izrađuje tzv. wire wrapping tehnikom, “motanjem,” i pletenjem žice, bakrene, posrebrene i lakirane , uz dodatak poludragog kamenja i stakla. Kreacije su najčešće inspirirane prirodom, mitologijom i fantastikom

 

_logo_Kapitan SLon.JPG

Petra Lidia Ševeljević

Akademska slikarica, pop-art stil, veliki obožavatelj Marvelovih junaka, pa tako onda i slikam. Thor, Captain America, WInter Soldier, Deadpool ne mogu se odlučiti tko mi je draži i koga ću prije i gdej naslikati. Još ubacujem i životinje i Zemlju u cijelu priču jer sam strastveni ekolog. Molim popratite me na  wwww.petraseveljevic.com,Facebook i Instagram @PaintingSuperstar  Hvala!

 

_logo_Ichidan logo novi.png

Udruga Ichidan je Udruga za Promicanje Japanske Multimedijalne Kulture. Na našem štandu možete saznati sve o radu i djelovanju udruge koja se sastoji od ljubitelja animea, mangi i igara svih godina.

 

_logo_val_logo_v01_small.png

Valerija Toloknova /Vdesign

Ja sam Valerija Toloknova, bavim se izradom i dizajnom korzeta, odjeće po mjeri, gotičke odjeće, visoke mode, fantasy, povijesne odjeće, te odjeće i modnih dodataka od kože. Možete vidjeti neke od mojih radova na mojoj Fb stranici.

 

_logo_logo.jpg

Brend Grei nastao je 2014. godine u Rijeci, a osnovala ga je Dunja Bajić. Grei trenutno u ponudi ima razne ručno rađene proizvode. Ruksaci, torbe i torbice raznih namjena, te dekorativni predmeti za uređenje interijera. Proizvodi su prepoznatljivi po minimalističom dizajnu i jednostavnim dezenima koji su tiskani tehnikom sitotiska.

 

Dora Pejić Bach

Bavim se digitalnom i tradicionalnom Ilustracijom i Concept Artom, ˝fantasy˝ i ˝surreal˝ tema. Uz to pišem i ilustriram strip pod nazivom ˝Liminal Spaces˝ koji ce uskoro biti dostupan za čitanje online.

 

_logo_cropped-logo-www.png

Udruga za očuvanje informatičke baštine RETRO INFO, Zagreb – udruga ljubitelja i sakupljača starih elektroničkih računala, kalkulatora, video igrica i svega ostalog vezano za retro računalnu tematiku

 

_logo_GMTK LOGO.jpg

Golden marketing-Tehnička knjiga

Nakladnik znanstvene i dječje literature

 

https://trello-attachments.s3.amazonaws.com/5aa3989931cad1936a4c54d2/5abea0be98f8d54facf83295/479db9563d7cd3decb7582663ff8f7d8/_logo_HK_logo.png

Hoću knjigu je novootvoreni lanac knjižara koji svim zaljubljenicima u knjige i znanje nudi najbolji izbor iz svijeta knjiga i papirničkog asortimana. Osim što su knjižare opremljene na najmoderniji način te čitatelju nude najširi raspon kvalitetnih naslova, knjižare Hoću knjigu nude savjete stručnih trgovaca s iznimnim poznavanjem književnosti. Svaki djelatnik knjižare stoji vam na usluzi za preporuku ili razmjenu ideja. U knjižarama Hoću knjigu udružuju se svjetovi iz mašte koji vas pozivaju na nove avanture i opuštanje. Čitanje, kao ni pisanje, nije usamljena aktivnost pa čitatelj, ulaskom u našu knjižaru, ima priliku obogatiti svoj život zanimljivim iskustvima i ljudima.
Facebook: https://www.facebook.com/hocuknjigu.hr/
Instagram: https://www.instagram.com/hocuknjigu/?hl=hr

 

Edvin Salihović / Ferlin doo

Na štandu će biti ponuđeni na prodaju stripovi domaćih i stranih izdavača, kao i uvijek.

Na konvenciji ćete također moći obići Antikvarijat Krešimira Ljubića, štandove našeg GOH-a Autuna Pursera, Valentine Barić, Ivone Peša i Ane Grbavac, Marijane Nikolic, Uss Croatia, Živka Prodanovića te Other side shop, koji nam dolaze iz Poljske.