Igraonica

RASPORED



PETAK

19h – 23h (Iliti od početka do kraja): FREESTYLE GAMING – odaberi igru i uživaj uz Udrugu Igranje i Udrugu Talus (Mjesto održavanja: GALERIJA)

19h – 23h: Filip i Maja Škripelj; Prezentacija igre “Menace From Above” (Mjesto održavanja: GALERIJA)

19h – 24h: Zrinka Znidarčić & Pathfinder Society: Pathfinder RPG GUILD (Mjesto održavanja: A – 302)

19.30h – 23h: Boris Fistrić, Sven Nemet i Ivan Kosak; Prezentacija igre “Krvolov” (Mjesto održavanja: GALERIJA)


SUBOTA

12h – 23h (Iliti od početka do kraja): FREESTYLE GAMING – odaberi igru i uživaj uz Udrugu Igranje i Udrugu Talus (Mjesto održavanja: GALERIJA)

12h – 15.30h: Sandro Blasich; CGE Codenames Pictures Turnir (Mjesto održavanja: GALERIJA)

13h – 16.30h: Vjeran Skurjeni; Force Training Board Game – Prezentacija igre ( 13 – 16:30h ) (Mjesto održavanja: GALERIJA)

14h – 23h: Marin Pavlović; Test of Honor – Prezentacija igre & Bolt Action – showcase (Mjesto održavanja: GALERIJA)

14.30h – 15.30h: Zrinka Znidarčić i Mikko Kallio; Designing RPG Adventures (Mjesto održavanja: A – 302)

15.30h – 18.30h: Zrinka Znidarčić & Pathfinder Society: Pathfinder RPG Adventures (Mjesto održavanja: A – 302)

19h – 24h: Zrinka Znidarčić & Pathfinder Society: Pathfinder RPG Scenarij (Mjesto održavanja: A – 302)

17.30h – 21.30h: Super H.I.K.; Mystery Marathon – kvalifikacije za “Turnir 4 igraonice” ( 17.30 – 21.30 cca ) (Mjesto održavanja: GALERIJA)


NEDJELJA

12h – 17h: Freestyle Gaming je danas samo uz Udrugu Talus (Mjesto održavanja: GALERIJA)

12h – 17h: Super H.I.K.; Turnir u igri “Adrenaline” ( U sklopu CGE prvenstva Hrvatske ) (Mjesto održavanja: GALERIJA)

12h – 17h: Sandro Blasich; CGE – Demo games prezentacija igara ( Pulsar 2849, That’s a Question i Codenames Duet… ) (Mjesto održavanja: GALERIJA)

13h – 18h: Zrinka Znidarčić & Pathfinder Society: Pathfinder Guild Special (Mjesto održavanja: A – 302)



Igraonica na SFeraKonu je kao i svake godine puna sadržaja i velikog broja igara koje možete isprobati. Uz to ove godine nudimo i nekoliko zabavnih turnira s nagradama, kao i nekoliko zanimljivih prezentacija domaćih autora. Već tradicionalno Igraonica će biti u Galeriji, odnosno prostorija kod sporednog ulaza. Budući to više nije glavni ulaz na SFeraKon, svi koji ste se zaputili u Igraonicu proći ćete na putu do nje pokraj gotovo svih štandova u prizemlju. Nakon što prođete sve zamke i upotpunite svoju kolekciju geek suvenira na kraju vašeg hoda čeka Igraonica puna zabave,smijeha i druženja, a ni šank neće biti daleko za poneko osvježenje.

Treba spomenuti kako imamo i program koji nije u samoj galeriji. Već tradicionalno Pathfinder Society će imati svoju cijelu učionicu na trećem katu (Učionica A – 302). Njima će se pridružiti i jedan od ovogodišnjih GoHova i RPG designer Mikko Kallio.

Osim toga u holu na trećem katu, dakle u neposrednoj blizini Pathfinder učionice smjestiti će se s velikim brojem sadržaja UMS “Agram”, koji će osim prezentacije igara kao što su: Malifaux, Star Wars X-Wing, Warmachine/Hordes i Infinity imati i radionicu bojanja figura.

U nastavku su kratki opisi prezentacija i igara, kao i raspored događanja u ovogodišnjoj igraonici. Game On!

 

Udruga Igranje i Udruga Talus

Freestyle Gaming 

Mjesto: Galerija

I ove godine u Igraonici isprobajte neku od brojnih igara koje će samo za vas donijeti udruga Igranje i udruga Talus. Svaka udruga raspolaže s preko 100 naslova igara, pa će se pronaći za svakoga po nešto. S udrugom Igranje ćemo se igrati cijeli petak i subotu, dok će udruga Talus biti s nama sva tri dana.

Zrinka Znidarčić & Pathfinder Society 

Pathfinder RPG Questovi, RPG Guild, RPG Scenarij

Mjesto: A – 302

Uvijek ste htjeli preuzeti ulogu čarobnjaka, dwarf viteza, ili gnom lopova ili biti vilenjak koji je vješt s lukom i strijelom. Tada je Pathfinder idealan igra za vas. EKipa iz Pathfinder Societya široke ruke prihvaća sve, stare i mlade, novajlije i iskusne. Pa ako ste oduvijek htjeli isprobati tabletop pen & paper RPG igru ili vam je jednostavno dosadio D&D i htjeli biste isprobati nešto drukčije, onda se zaputite prema trećem katu gdje vas čekaju spretni i vješti game masteri iz Pathfinder Societya.

Zrinka Znidarčić je gamerica sad već poduljeg staža a od 2011. koordinira Pathfinder Society organizirano igranje u Hrvatskoj.

 

PETAK

 

Boris Fistrić, Sven Nemet, Ivan Kosak

„Krvolov“ 

Mjesto: Galerija

OPIS IGRE: Radi se o brzoj igri za 3-4 igrača. Zemlja je zaražena smrtonosnim virusom. Najbogatiji su pobjegli na svemirsku koloniju na Mjesecu. Zemlja je potonula u potpuni kaos i bezvlađe. Čista krv postala je najvrjednija valuta. Preživjeli su se organizirali u bande koje haraju naseljima u potrazi za zalihama nezaražene krvi. Igrači preuzimaju ulogu vođe jedne od gradskih bandi te zajedno sa svojim članovima pokušava preživjeti što duže pljačkajući banke krvi. Cilj je izgraditi svemirski brod te pobjeći od zaraze na Mjesec. Igra je nedavno doživjela promjene te iz čiste kompetitivne varijante prešla u kooperativno-kompetitivnu pa vas pozivamo da se zajedno borite protiv zaraze i doznate tko će biti vođa vaše ekspedicije na Mjesec.

Krvolov su osmislili Ivan Kosak, Sven Nemet i Boris Fistrić na bord game jamu u Puli na temu apokalipse. U konkurenciji 8 drugih igara Krvolov je najviše ispunio očekivanja, a ove godine nam autori dolaze s još nešto malo preinaka.

 

Filip i Maja Škripelj

Menace from Above

Mjesto: Galerija

Menace from Above je asimetrična hidden-movement igra s jedinstvenom temom i sustavom za praćenje, svježom mehanikom i 3d mapom. Jedna igra traje oko sat vremena. U samoj igri jedan igrač je „Ptica“ koja pokušava uhvatiti 4 krtice (kojima upravljaju ostali igrači. Krtice igraju na dvije mape, pod zemljom i na površini, dok ptica postavlja zamke na površini (na svojoj mini mapi, koju vidi samo taj igrač). Krtice u podzemlju su sigurne, ali unutar igre moraju na površinu kako bi skupile hranu. Postoji 15 različitih krtica s jedinstvenim posebnim sposobnostima zbog kojih će svaka igra biti drugačija i uključivati blisku suradnju među igračima kako bi se pobijedili. Igra završava kada krtice skupe dovoljno hrane, ako posljednji red završi ili ako ptica ulovi dovoljno krtica.

Filip Škripelj je završio Građevinski fakultet, prije 5 godina otkriva moderne društvene igre, te u suradnji s Majom razvija Menace from Above. Maja je završila Arhitektonski fakultet, a svijet modernih igara otkrila je prije nekoiiko godina.

 

SUBOTA

 

 

UMS “AGRAM” 

Prezentacije igara: Malifaux, Star Wars X-Wing, Warmachine/Hordes i Infinity

&

Radionica bojanja minijatura

Mjesto: HOL – 3. KAT

UMS “Agram” će i ove godine sudjelovati s predstavljanjem svojih programa i nekih od igara koje su aktualne. U subotu 12.5. zainteresirani će se moći iskušati u igranju stolnih strateških igara Malifaux, Star Wars X-Wing, Warmachine/Hordes i Infinity te prisustvovati oglednoj Radionici bojanja minijatura.
  • RADIONICA BOJANJA MINIJATURA
  • Naša nagrađivana minijaturistica i koautorica priručnika Bojanje minijatura za početnike, Ana Polanšćak vodit će pokaznu Radionicu bojanja minijatura.
  • MALIFAUX
  • Smješten u alternativnu Zemlju, Malifaux koristi gotički, steampunk, viktorijanski horor sa dozom Divljeg zapada da ubaci zabavu i dubinu u magično bezvlađe svijeta prepunog gospodarima, nekropunkima, hibridima ljudi i mašina, revolverašima i sitnim političkim spletkarošima. Aktivno koristeći priče pokretane kroz likove da se opiše svijet Malifauxa, potražite vašu sreću u ovoj brutalnoj 32mm stolnoj strateškoj igri prepunoj brzog tempa. Sastavite vaše bande i položite pravo na Malifaux.
  • STAR WARS X-WING
  • X-Wing Miniatures Game dinamična je strateška igra smještena u popularni svijet serijala Ratovi zvijezda. Kao vođa ekipe iskusnih (i nešto manje iskusnih) pilota, sudjelovati ćete u napetim i žestokim borbama svemirskih letjelica u bespućima svemira. Igra je izdana 2012. te se pričom smjestila u period bitke za Yavin (Epizoda IV: Nova nada), pa je tako naglasak upravo na letjelicama i poznatim likovima iz ove ere. Kroz igru ćete tako imati priliku upravljati Luke Skywalkerom koji pilotira X-Wingom uz pratnju svog vjernog droida R2-D2a ili recimo letjeti kultnim Millenium Falconom sa posadom koju čine Han Solo i Chewbacca. Igra je zamišljena idealno za 2 igrača, s time da je naravno moguće igrati i sa više, a prosječni deathmatch na 100 bodova (najpopularniji format koji se ujedno igra i na turnirima) traje oko sat vremena.
  • WARMACHINE/HORDES WARMACHINE i HORDES su dinamične stolne strateške igre sa minijaturama za dva ili više igrača koje se odvijaju u parno pogonjenom fantastičnom svijetu Željeznih kraljevstava.Dva različita naličja iste kovanice, Warmachine i Hordes koriste ista pravila te se mogu igrati neovisno ili zajedno. Njihova razlika leži u rasponu frakcija koje su dostupne u svakoj od igara te načinom na koji svaka od strana vodi ratovanje.
  • U igri Warmachine svoju pobjedu ćete izvojevati kroz taktičko upravljanje resursima i upravljanju vođenja napredne čarolije, tehnologije i moćnih mehaničkih robota Vašeg vođe.
  • Igra Hordes s druge strane, vas izaziva da isprovocirate bijes divljih zvijeri, riskirajući predvidljivu strategiju za mogućnost moćnih nagrada koje dovode legije vašeg vođe do pobjede.
  • INFINITY
  • Infinity je igra metalnim figurama u 28mm mjerilu koja simulira specijalne operacije i okršaje u visoko tehnološkom SF svijetu. Infinity rekreira brze i ubojite visoko rizične operacije. Misije se izvode usred žarišta sukoba ili iza neprijateljskih linija, no uvijek u kritičnim područjima gdje je rizik najveći. Igrač preuzima vodstvo male grupe elitnih postrojbi, pomno izabranih prije početka bitke. To omogućuje igračima da kroje svoj tim ovisno o misiji, izabirući različite operativce iz jedinica s ciljem pronalaska profesionalnih boraca čije vještine najviše odgovaraju dotičnoj operaciji. Infinity je inovativna, dinamična i zabavna igra koja omogućuje svim igračima sudjelovanje u svim fazama igračkog kruga, te posjeduje visoku dozu realizma i fleksibilnosti, čime omogućuje igračima širok spektar taktičkih i strateških manevara.
UMS “Agram” neprofitna je udruga madih koji se, kao što i sam naziv kaže, bave bojanjem i obradom minijatura, izradom ambijentalnih maketa, igranjem stolnih strateških igara te raznim drugim aktivnostima s područja tehničke kulture, povijesti i znanstvene fantastike.
Udruga je osnovana radi boljeg povezivanja osoba čije zajedničke interese čine spomenute aktivnosti, kao i podizanja uvjeta, za ovaj nadasve kreativan način korištenja slobodnog vremena, na višu razinu, kako u gradu Zagrebu, tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj. 

 

 

 

 

 

 Vjeran Skurjeni 

Force Training Board Game

Mjesto: Galerija

Predavanje i praktična radionica. Predavanje potražite u učionici A-211 u 21h. Praktični dio korištenja “Sile” je pak u Igraonici! Awake the Force in you today!

Magistar arheologije, dugogodišnji zaljubljenik u Star Wars Galaxies. Spaja i povezuje tradiciju našeg svijeta s nadljudskim sposobnostima prikazanim u Star Wars filmovima kroz sposobnosti Jedi-a

 

Super H.I.K.

Mystery Marathon (Turnir 4 igraonice) 

Mjesto: Galerija

Super H.I.K. ove godine organizira turnir na 4 igraonice, a jedna od te 4 stanice je i SFeraKon. Sam Mystery Marathon je zamišljen tako da ćete se natjecati u igrama koje vas dopadnu. Dakle, neka misteriozna igra, misteriozna vrijedna nagrada koju osigurava sponzor natjecanja – CGE (Czech Games Edition). Pobjednik će imati priliku natjecati se za vrijedne nagrade i u finalu turnira koje se ove godine planira održati na RIKONU.

PRIJAVE ZA TURNIR: Listić za prijave potražite unutar same igraonice. Požurite jer broj mjesta je ograničen.

Hrvatska Igračka Konvencija – Super H.I.K. je putujuća konvencija kojoj je cilj svake godine okupiti ljubitelje društvenih igara na novoj lokaciji. Poseban naglasak stavljen je na predstavljanje domaćih autora društvenih igara široj igračkoj zajednici. Osim toga, posjetitelje očekuju zanimljivi nagradni turniri te bogat fond igara uz volontere koji će vas uputiti u pravila. Super H.I.K. je 2016. godine pokrenula splitska Udruga F&ST uz pomoć zagrebačke Udruge Igranje.

 

Marin Pavlović 

Test of Honour 

Mjesto: Galerija

Marin Pavlović prezentirat će zanimljivu skirmish igru Test of Honour. Radi se o war-gameu nalik na Warhammer koja je vrlo dinamična i brza s brzim i zanimljivim bitkama. U igri se koriste modeli, a cijelu mapu s figuricama moći ćete vidjeti na samoj prezentaciji. U pozadini je priča o samurajima i časti, a tu su i špijuni dok je naravno cilj jednostavno srušiti protivnika i njegove špijune. Pa ako ste oduvijek htjeli uživjeti se u svijet tradicionalnih samuraja ovo je idealna prilika.
Uz “Test of Honour” Marin će prikazati i svoje Bolt Action figurice, pa ako želite biti zadivljeni, dođite.
Marin Pavlović amaterski je maketar, minijaturist i tabletop igrač iz Zagreba. Zaljubljenik u povijest i student historiografije na Hrvatskim Studijima u Zagrebu, počeo se baviti povijesnim ratnim tabletop igrama 2017. godine kada je otkrio Warlord Games i njihov veliki izbor povijesnih igara.

 

Zrinka Znidarčić & Mikko Kallio (GoH)

Designing RPG Adventures

Mjesto: A – 302

Kako dizajnirati RPG Avanturu? ZBez obzira jeste li novopečeni, iskusni ili veteran RPG-a i GManja ovo predavanje će zasigurno biti jedno od onih koje zauvijek pamtite. Dođite po malo eliksira mudrodti koje će sa sobom ponjeti počasni gost Mikko Kallio uz našu Zrinku.

Zrinka Znidarčić je gamerica sad već poduljeg staža a od 2011. koordinira Pathfinder Society organizirano igranje u Hrvatskoj.

Mikko Kallio Freelance RPG dizajner iz Helsinkija. Sudjelovao je u izradi brojnih Pathfinder i Starfinder izdanja te je autor avantura za Paizove “organized play” te Adventure Path linije proizvoda.

Sandro Blasich

CGE Codenames Pictures Turnir

Mjesto: Galerija

Codenames je vrlo jednostavna igra za shvatiti i igra se u timovima. No to što je lagana s pravilima, ne znači da je jednostavno pobijediti u istoj. Radi se o malo naprednijoj igri asocijacija, pa je svakako zdrava i zabavna za moždane vijuge. Codenames ima više varijacija (s riječima, sa slikicama, duet…), a turnir će biti sa slikicama. Mislite da možete dobro čitati misli i da imate jak vokabular? Iskupajte se u ovoj brzoj i zabavnoj igri na turniru kojeg će organizirati Sandro Blasich.

PRIJAVE ZA TURNIR: Listić za prijave potražite unutar same igraonice. Požurite jer broj mjesta je ograničen.

Sandro je dugogodišnji gamer, fan fantasy-a i SF-a i posjetitelj konvencija. Od kraja 2015. volontira kao član demo tima CGE.

NEDJELJA

 

Super H.I.K i CGE

Adrenaline turnir u sklopu CGE Prvenstva Hrvatske

Mjesto: Galerija

Adrenaline je vrlo popularna konverzija PC ratne igre u društvenu igru na ploči. Igra je za 3-5 igrača od kojih svaki preuzima ulogu jednog od likova koji se onda love u zadanom borilištu. Na SFeraKonu će se održati i turnir koji je ujedno u sklopu CGE Prvenstva Hrvatske.

PRIJAVE ZA TURNIR: Listić za prijave potražite unutar same igraonice. Požurite jer broj mjesta je ograničen.

Hrvatska Igračka Konvencija – Super H.I.K. je putujuća konvencija kojoj je cilj svake godine okupiti ljubitelje društvenih igara na novoj lokaciji. Poseban naglasak stavljen je na predstavljanje domaćih autora društvenih igara široj igračkoj zajednici. Osim toga, posjetitelje očekuju zanimljivi nagradni turniri te bogat fond igara uz volontere koji će vas uputiti u pravila. Super H.I.K. je 2016. godine pokrenula splitska Udruga F&ST uz pomoć zagrebačke Udruge Igranje.

 

 

Sandro Blasich

CGE Demo Prezentacije Igara

Mjesto: Galerija

CGE igre sve su popularnije kako u Europi tako i u svijetu, pa tako imate prilike isprobati neke od novijih naslova iz ove izdavačke kuće. Sandro će nam predstaviti neke zanimljive novije naslove, a možemo izdviojiti: Pulsar 2849, That’s a Question i Codenames Duet.

Sandro je dugogodišnji gamer, fan fantasy-a i SF-a i posjetitel konvencija. Od kraja 2015. volontira kao član demo tima CGE.

 

 

Zrinka Znidarčić & Pathfinder Society i Mikko Kallio

Pathfinder Guild Special: “Assault on Absalom”

Mjesto održavanja: A – 302

Ne može bolje od ovoga. Počasni gost i freelance RPG Designer Mikko Kallio će ove večeri biti vaš GM! Zaigrajte Pathfinder kao nikad dosad. Ekskluzivni event za likove 1-11 levela u kojem zajednički sudjeluju sve ekipe! Prijavite se čim prije i zauzmite svoje mjesto u ovoj epskoj avanturi: https://warhorn.net/events/croatia-pfs/schedule/2018/05/13

Zrinka Znidarčić je gamerica sad već poduljeg staža a od 2011. koordinira Pathfinder Society organizirano igranje u Hrvatskoj.

Mikko Kallio Freelance RPG dizajner iz Helsinkija. Sudjelovao je u izradi brojnih Pathfinder i Starfinder izdanja te je autor avantura za Paizove “organized play” te Adventure Path linije proizvoda.

Organizirano uz potporu

Partner

Sponzori

Međunarodna suradnja