SFeraKonski Kvizazovi

SFeraKonski Kvizazovi

SFeraKon svake godine donosi pregršt kvizeva s vrijednim nagradama, a ni ova godina nije iznimka.

Počinjemo u petak, hitro kroz vrijeme i svemir, u 19 sati na Doctor Who kvizu! Kviz će biti u stilu popularne Najslabije karike, a očekuju vas čak 3 vrijedne nagrade!

Odmah nakon što ste pokupili nagrade ispale iz plave kutije, požurite se obračunati sa anđelima i demonima – Supernatural sezona 12! Nakon 11 sezona, imate mogućnost napokon sudjelovati u Supernatural kvizu. Mislite li da znate sve o stvarima koje se skrivaju u mraku ispod kreveta, u ormarima, te na vašim stropovima? Znate ritual egzorcizma, i da sol ima višestruku upotrebu, da su djeca uvijek creepy? Sa sobom uvijek nosite bočicu posvećene vode (just in case)? Sjećate se svakog puta kada je Dean ispustio jednu savršenu mušku suzu? Ako da, pridružite nam se u ovom testu vašeg znanja o lovu na natprirodno!
Voditelji: Dvije vjerne pratiteljice i obožavateljice kultne tv-serije o patničkom životu braće Winchester i njihovog palog anđela Castiela.

U subotu nastavljamo sa već tradicionalnim kvizevima, na kojima vas očekuje opako natjecanje, masa smijeha, zanimljivi natjecatelji i još bolji voditelji. Ma znamo da ih ionako nećete propustiti.

Roads go ever, ever on’ – Tolkien kviz. Ne, ovaj kviz neće trajati vječno, ako ste toga pribojavali! :) Ali morat ćete odabrati najbolji put do pobjede (i nagrade) koji vodi preko mnogih prepreka.
Voditelj: Predsjednica Udruge Tolkienovih obožavatelja ‘Almarenska družina’.

Koliko dobro poznajete lik i djelo G.R.R. Martina? Algoritmov kviz o liku i djelima G.R.R. Martina. Tvrtka Algoritam renomirani je nakladnik, distributer strane knjige, domaće knjige i udžbenika za učenje stranih jezika. Algoritam tijekom više od dvadeset godina postojanja na hrvatsko tržište konstantno donosi svjetske novitete. Uvijek se trudi biti ukorak s vremenom, ponuditi što bolji, kvalitetniji i širi izbor proizvoda te pružiti krajnjim kupcima i potrošačima uslugu na visokom nivou.

Star Trek kviz “ULTIMATE TREKKIE”. Smatrate da držite Star Trek franšizu u malom prstu? Ukoliko je odgovor da, prijavite se na kviz Ultimativni Trekkie te dokažite da ste hodaćuja enciklopedija Treka. Na putu do cilja vas očekuje više kategorija s različitim težinama pitanja, ali kako biste imali priliku doći do toga, za početak ćete morati savladati test najbržeg Trekkija. Na što više pitanja odgovorite dobit ćete i bolju nagradu. Stoga očekujemo da se prijavite u čim većem broju i želimo sreću svim sudionicima kviza.
Voditelj: Ronald Sataić dugogodišnji je član udruge “USS CROATIA” te stalni gost SFeraKona još od 2007. godine. Do sada je održao kviz ”Star Trek Milijunaš” na SFeraKonu 2012. te predavanje o federacijskim brodovima iz Zvjezdanih staza 2014. godine.

Bočkoteka. Kao i obično, na kviz se mogu prijaviti svi posjetitelji SFerakona, ali će samo četiri najbolja odabrana kvalifikacijskim testom odmjeriti snage. Ključni su faktori brzina i točnost. Kutija će se prazniti svakih sat vremena, počevši od subote u 12. Prvih četvoro natjecatelja koje točno odgovori na sva pitanja, imat će se prilike natjecati za glavnu nagradu u velikom finalu. Prijave se primaju do 19 sati u subotu.
Voditelj: Mirko Grdinić, udarnik istarskog fandoma, otmjen i odmjeren.

Nedjelju ćemo zapečatiti SFerakon s čak tri kviza.

Počinjemo s jednim od najomiljenijih anime uradaka u povijesti. Pripremili smo vam Sailoor Moon kviz, zato navucite svoje čizmice na petu, pripremite tijare, spremite se za obranu zla ovoga svijeta uz pomoć mjeseca, Marsa, Jupitera i Merkura i postanite ultimativni pobjednik! Testirat ćemo vam poznavanje Sailor Moon franšize. Stoga pročitajte mange, pogledajte Sailor Moon iz 90-ih, prve dvije sezone Sailor Moon Crystal i naravno filmove.Za prva 3 mjesta su osigurane “Lunar Cats”
Voditelj: Anita Stojanović je karijeru na SFeraKonu započela kao volonter, a danas je glavni gonič miniona, pardon, volontera. U slobodno vrijeme je molekularni biolog i wannabe blogger.http://seraphinasworld89.blogspot.hr/

404 Name not found. In this quiz, you win, or you die! Gather four of your friends and you shall be called The Fellowship of the Quiz. A sada, za one koji ne znaju engleski (shame on you), ovo je jednostavno kviz za sve one koji žele okušati svoje znanje u raznim temama. Kviz se sastoji od standardnih pitanja i prepoznavanja slika i glazbe. U kvizu ćete naići na puno iznenađenja koja nećete saznati sve do samoga kraja!And may the odds be ever in your favor.
Voditelji: Učenici 1. razreda srednje škole. Zanima ih znanstvena fantastika, fantasy, filmovi, stripovi, serije, knjige i još dosta toga. 1/2 ih je prošle godine sudjelovalo na SFeraKonu, te je nagovorilo drugu polovinu da naprave kviz.

Witcher kviz (books, games, series). Witcher kviz provjerit će vaše znanje o Geraltu i svijetu Witchera. Polovica pitanja će se odnositi na igre, dok će druga polovica biti posvećena knjigama i seriji tako da će se naći nešto za svakoga. Za najuspješnije su predviđene sitne nagrade.
Voditelj: Matija Marković je dugogodišnji volonter na SFeraKonu i fan Witchera u svim oblicima koji namjerava testirati vaše znanje na ovom kvizu.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>