SF Kidz – program za jako i srednje mlade ljude

SF Kidz – program za jako i srednje mlade ljude

Kako bismo čim prije indoktrinirali mlađu populaciju te omogućili redovnim posjetiteljima konvencije da “odahnu” od svog podmlatka, svake godine subotom i nedjeljom razveseljavamo vas dječjim radionicama.
Ako ste se također zaboravili na vrijeme prijaviti za famoznu radionicu LEGO MINDSTORMS EV3 robotike – ne očajavajte – na ovogodišnjoj konvenciji očekuje vas:

SUBOTA

Škola mačevanja lightsaberima, 12:30 – 15, HOL, na štandu Star Wars udruge;
Shii-Cho, će vas naučit kretanju, držanju i ophođenju mačem. Na kraju vas čeka mala demonstracija u kojoj ćete pokazati naučeno kroz zanimljivu koreografiju. Održat će se tri škole, svaka u trajanju od po 20 minuta.

Animirani filmovi prema “Pričama iz davnine’: “REGOČ”, 12.30 – 13.00, A-201
REGOČ je animirani film u režiji Helene Bulaja Madunić – jedan od crtića iz međunarodno nagrađivane kolekcije crtića i interaktivnih priča prema djelu “Priče iz davnine” Ivane Brlić Mažuranić

Animirani filmovi prema “Pričama iz davnine’: “POTJEH”, 13:30 – 13:50, A-201
POTJEH je animirani film u režiji australca Nathana Jureviciusa – jedan od crtića iz međunarodno nagrađivane kolekcije crtića i interaktivnih priča prema djelu “Priče iz davnine” Ivane Brlić Mažuranić

Lightsaber borba – sedam tradicionalnih formi mačevanja, 13:15 – 13:45, A-111
U dalekoj, dalekoj galaksiji vještina korištenja svjetlosnih mačeva se usavršavala tisućljećima te je razvijeno sedam glavnih stilova (formi) borbe. Upoznajte se kroz zanimljivo predavanje sa svih sedam stilova, naučite njihove snage i slabosti te otkrijte koje su poznate ličnosti Star Wars svijeta najbolje vladale njima.

SF Kidz: Radionica priča iz davnine, 14:30 – 15:30, HOL, Igranje kartama, čitanje, razgovor & crtanje!

SF Kidz: JetPack radionica, 16:00 – 17:00, HOL, Radionica izrade jetpacka za djecu 4-10 godina. Sudjelovanje roditelja je obavezno.

Tetris turnir by Bee8Bit, 16:00 – 17:00, HOL, Tetris. Tako jednostavan, a tako zahtjevan… Zasučite rukave i pokušajte nemoguće – pobijediti Tetris!

We must kill the Batman Piñata!, 18:30 – 19:00, HOL, Pozivamo male i velike na razbijanje Batman piñate i uživanje u Batmanovim finim slatkim iznutricama!

Street Fighter 2 turnir by Bee8Bit, 19:00 – 20:00, HOL, Po već dobrom starom običaju nastavlja se tradicija i fajtanje sa vašim najdražim likovima iz Street Fightera! Konkurencija svake godine postaje sve teža pa se primite svojih gamepada i opet zapalite Bee8Bit štand

 

NEDJELJA
SF kidz: Tko bi gori, sad je doli @SFerakon, 12.30 – 13:30, HOL 
Tema radionice je gustoća. Nakon kraćeg uvoda gdje voditelji ukratko objasne pojam gustoće kroz djeci bliske pojave (gusti sok, juha, kosa) djeca se rasporede u 4 do 5 grupa. Svaki pokus se raspravi s djecom te ona iznesu svoje dojmove i pokušaju objasniti uočene pojave. Na djeci prihvatljiv način se pojasni što se zapravo dogodilo u pojedinom pokusu te se navedeno poveže sa samom temom. Sudjelovanje roditelja obvezno :)
Na ovoj radionici može sudjelovati maksimalno do 25 djece. Molimo, prijavite se na našem desku na vrijeme!

Animirani filmovi prema “Pričama iz davnine’: Naziv crtića objavit ćemo naknadno, 12.30 – 13.30, A-202

Moj robot je bolji od tvog robota, 13:30 – 14:00, A-202
I predškolarci se mogu igrati sa robotima! I školarci također! Dođite, upoznajte i isprobajte mBota ‘Robo-Galu’, robota s kojim se igraju jedan predškolarac i njegov otac. Deset sretnika imat će se priliku poigrati s ‘Robo-Galom’.


Dječji cosplay,
14:00 – 14:30, HOL
Stručni, vedri i nasmijani žiri ocijenit će sve klince koji ne mrze svoje roditelje jer ih čudno oblače. Veselje za roditelje i djecu, ali i nagrade za najbolje male geekiće. :)

SF kidz: Crno-bijeli svijet @ SFerakon, 14:30 – 15:15, HOL
Boje su prisutne u našem svakodnevnom životu, a pomoću ove radionice ćemo ih malo bolje upoznati. Naučit ćemo razliku između primarnih i sekundarnih boja te kako možemo kombinacijom nekoliko osnovnih boja dobiti sve druge. Također ćemo pokazati da nisu svaka crvena, plava, zelena ili žuta boja iste i od čega se zapravo sastoje boje koje svakodnevno koristimo prilikom crtanja, a za kraj ćemo prirediti pravi vatromet boja.
Na ovoj radionici može sudjelovati maksimalno do 25 djece. Molimo, prijavite se na našem desku na vrijeme!

Animirani filmovi prema “Pričama iz davnine’: Naziv crtića objavit ćemo naknadno, 15:45 – 16:30, A-202

Steampunk Tea party, 17:00 – 18:00, HOL (završno chillanje za velike & male & organizatore, razgovor uz čaj & kolačiće i na engleskom!)
SFeraKon Five O’Clock Steampunk Tea. Fans of black tea, having a party. Feel free to join.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>