Zagreb, 26.-28.4.2013.

Cheryl Morgan (Fan GoH)

Cherylin blog: Cheryl’s Mewsings

Cheryl Morgan na Easterconu 2011.

Cheryl Morgan je vrlo impresivna osoba u znanstveno fantastičnim krugovima. Osim što je urednica i kritičarka znanstveno fantastične književnosti te strastveni knjiški moljac, bavi se programiranjem, web dizajnom, novinarstvom i ekonomijom natjecateljskih tržišta el. energije.

Cheryl je trenutno upraviteljica fondacije BristolCon, vlasnica izdavačke kuće Wizard’s Tower Press i Wizard’s Tower Bookstore, urednica online magazina Salon Futura, osnivač i predsjednica Science Fiction & Fantasy Translation Awards te predsjednica San Francisco Science Fiction Conventions, Inc. Uz sve navedeno članica je organizacija: Science Fiction Research Association i International Association for the Fantastic in the Arts.

Ranija profesionalna postignuća i interesi jednako su dojmljivi. Neko je vrijeme bila urednica i izdavač online magazina Emerald City (u to vrijeme magazin je dobio prestižnu nagradu Hugo) te glasnogovornica Zaklade za spekulativnu literaturu. Sudjelovala je u organizaciji Worldcona u Glasgowu 2005., osnivač je i urednica informativne web stranice Science Fiction Awards Watch, koja prati sve žanrovske nagrade. Nadalje je bila site manager i član marketinškog odbor za nagradu Hugo, manager za odnose s javnošću za World Fantasy Convention u San Joséu, 2009. te urednica za publicistiku i esejistiku pri magazinu Clarkesworld Magazine. Cheryl je ujedno doprinjela zbirci The Arthur C. Clarke Award: A Critical Anthology (2006.).

Osim 4 dobivene nagrade Hugo, nominirana je za cijeli niz žanrovskih nagrada; 8 x za Hugo, 3 x za australsku nagradu Ditmar te 1 x za British Science Fiction Association Award kao i Galactic Suburbia Award i World Fantasy Award.

Nagrade

2004.  nagrada Hugo za najbolji fanzin Emerald City

2009. nagrada Hugo za najboljeg fanovskog pisca

2010. nagrada Hugo za najbolji poluprofesionalni magazin Clarkesworld Magazine

2011. nagrada Hugo za najbolji poluprofesionalni magazin Clarkesworld Magazine