Grad Zagreb i St. Petersburg ove godine slave 50. obljetnicu svojeg prijateljstva i partnerskih odnosa!

 .

 

U znaku te obljetnice već smo imali prilike vidjeti baletni gala koncert u zagrebačkom HNK, u sklopu Dana Sankt Petersbuga u Zagrebu. Kulminacija ove odlične suradnje dvaju gradova bila je u travnju 2018. kad se u Galeriji Klovićevi dvori otvorila Katarina Velika – carica svih Rusa, izložba djela iz jednog od najvećih svjetskih muzeja – Muzeja Ermitaž iz St. Peterburga. Izložbu stignete posjetiti do 29.7.2018.

Tim povodom imamo i posebnog gosta na ovogodišnjem SFeraKonu – dolazi nam Andrey Malyshkin, prevoditelj, organizator brojnih ruskih konvencija i Eurokona.

 

Andrey će održati dvije točke programa na engleskom jeziku.
U predavanju Visionary Sankt Peterburg, čut ćemo ponešto o misterioznom gradu pisaca, umjetnika i glazbenika koji su sudionici mnogih fantastičnih priča i u kojima se stalno događa nešto novo. Saznajte više o fantastičnom St. Petersburgu, fantastičnoj fikciji u St. Petersburgu i Petersburgu u fantastici.

Late Night Movie Talk panel je na kojem će Andrey i Aleksandar Žiljak, koji su se susreli na Euroconu u Dortmundu 2017. godine i tamo načeli temu Metropolisa, porazgovarati o tome hoće li razvoj tehnologije potaknuti stvaranje i širenje neanglofonske fantastike iz geta ili će je pak iste tehnologije definitivno sasjeći, ujedinjujući sve na englesku verziju.

Spread the love