Posjetite regionalni festival fantastične književnosti – Refesticon

Posjetite regionalni festival fantastične književnosti – Refesticon

Peti Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON održava se od 25. do 28. svibnja u Bijelom Polju.

Festival fantastične književnosti Refesticon održava se u Crnoj Gori i ima regionalni karakter, a cilj mu je da se kroz književnost i druge umjetnosti (likovnu, glazbenu i filmsku) afirmira kulturna baština Crne Gore i njen kulturni identiten u cijeloj regiji. Naglasak je na njegovanju pisanja legendi, vilinskih, epskih i fantastičnih priča. Kroz organizaciju kulturnih manifestacija stvaraju se kontakti među umjetnicima u regiji i unaprjeđuje suradnja na međunarodnom nivou.

Regionalna manifestacija podrazumjeva ne samo promociju kulturne baštine na domaćem terenu, već i u susjednim državama. Stoga je cilj da se kroz ovaj projekt očuva kulturna baština i istovremeno razvija međunarodni, multinacionalni i multikonfesionalni dijalog i partnerstvo i da se na međunarodnom nivou afirmira crnogorska kultura.

Projekat je namjenjen svim ljubiteljima pisane riječi u Crnoj Gori i regiji, a prije svega je usmjeren na poklonike epske, znanstvene fantastike i fantasyja, uključujući i mlade, srednjoškolce i studente koji se sve više zanimaju za žanrovsku književnost.

Ukoliko želite sudjelovati u natječaju kratkih priča za zbirku Knez Vladimir, to možete učiniti slanjem svoje priče do 30. travnja.

Ove godine gošća Refestikona bit će i članica naše udruge i dobitnica Sfere – Petra Bulić.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Regionalna suradnja na SFeraKonu – SFeraKon 2017 - […] smo najavili Crnogorski Festival fantastične književnosti Refesticon čiji članovi će nas posjetiti i s kojima ćete moći izmijeniti iskustva,…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *