Počasni gosti 39. SFeraKona

Počasni gosti 39. SFeraKona

Konačan popis počasnih gostiju službeno je dovršen! Imamo pomalo od svega – dovodimo autora romana koji su crossover Sherlocka Holmesa i Cthulhua, Marvelovog strip autora i članicu ESA-e, Europske svemirske agencije.

James Lovegrove britanski je pisac, autor više od 50 romana. Čitatelji SFX-a, britanskog SF&F časopisa, izabrali su njegov roman Escardy Gap za jedan od pedeset najboljih SF&F romana svih vremena. Untied Kingdom nastaje kao reakcija na rat na Balkanu sredinom 90-ih, a serijal Cthulhu Casebooks predstavlja mash-up književnih svjetova Sir Arthur Conan Doylea i H.P. Lovecrafta.

Justyna Barys uvrštena je na Forbesovu listu “30 ispod 30” u kategoriji industrije kao jednu od najtalentiranijih mladih znanstvenika u svijetu, a trenutno radi u Europskoj svemirskoj agenciji.

Dalibor Talajić poznati je strip-autor koji je ilustrirao brojne Marvelove naslove kao što su Deadpool, Dexter, The Incredible Hulk… Ono što je Talajića nedavno dovelo u centar svjetske i domaće javnosti je Madaya Mom, strip o ratu u Siriji, nastao iz SMS-ova koje je nepoznata majka petero djece iz opkoljenog sirijskog grada Madaye razmjenjivala s novinarima ABC Newsa.

Više informacija o našim gostima, kao i poveznice i dodatne materijale, potražite na podstranici Počasni gosti.

Pozivamo vas da nam se pridružite 12.-14. svibnja na 39. SFeraKonu u organizaciji Društva SFera, gdje ćete, kao i svake godine, s našim počasnim gostima imati prilike porazgovarati, uputiti im koje pitanje ili zatražiti savjet. Veselimo se ovom raznolikom društvu i svemu što ćemo od njih naučiti.

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *