Cosplay natjecanje – kategorije i prijava

Cosplay natjecanje – kategorije i prijava

Kako bismo vam olakšali prijave na cosplay natjecanje ovdje vam donosimo sve što trebate znati o kategorijama i prijavama na natjecanje. 🙂

Ove godine na SFeraKonskom cosplay natjecanju možete osvojiti nagradu u jednoj od 5 kategorija:

– opći dojam
– najbolji kostim
– najbolji performans
– najbolja grupa
– nagrada publike

Nije potrebno u prijavi istaknuti u kojoj kategoriji se natječete: samom prijavom na natjecanje možete dobiti nagradu u bilo kojoj od 5 kategorija:

  1. Kategorija opći dojam:

U kategoriji opći dojam žiri će za pobjednika odabrati cosplayera koji je pokazao najbolji spoj izrade kvalitetnog kostima i izvedbe performansa.

  1. Kategorija najbolji kostim:

U kategoriji za najbolji kostim gleda se isključivo izrada kostima, propova, šminka i općenito sličnost kostima s odabranim likom. Ručno rađeni kostimi imaju prednost u ovoj kategoriji te nije nužno imati performans.

  1. Kategorija najbolji performans:

U ovoj kategoriji gleda se kratak performans. Manje je bitna sličnost lika originalu a više uživljenost u lika i interpretacija.

Pojedinačni cosplayeri imaju 2 minute za svoj performans, a grupe 3.

  1. Kategorija najbolja grupa:

U ovoj kategoriji ocjenjuje se najbolje napravljeni grupni cosplay, a gleda se i izrada kostima i performans. Performans nije obavezan.

  1. Nagrada publike:

Kao i svake godine, posjetitelji SFeraKona dobit će naljepnice koje cosplayeri mogu skupljati u petak i subotu. Naljepnice moraju predati na cosplay štand prije dodjele nagrada. O točnom vremenu ćemo vas obavijestiti na samoj konvenciji.

Kako se prijaviti?

Ove godine vam nudimo mogućnost prijave preko interneta popunjavanjem prijavnice. Prijavom preko interneta ostvarujete popust na trodnevnu ulaznicu na SFeraKon koja će za vas iznositi samo 80kn! Prijava preko interneta bit će moguća do četvrtka 11. svibnja u 23:59.

Ukoliko se odlučite prijaviti na konvenciji, iste prijavnice nalazit će se na cosplay štandu. U tom slučaju cijena ulaznica ostaje redovna kao i za sve posjetitelje. Na konvenciji se možete prijaviti do subote u 18h.

Zašto se prijaviti?

Cosplay natjecanje odlična je prilika da pokažete svoj teškom mukom izrađen kostim, vidite kreacije drugih cosplayera i možda uhvatite neke korisne savjete ili smiješne anegdote u vezi izrada kostima. Isto tako, ove godine očekujte brojne i raznolike nagrade koje su osigurali naši sponzori: Hangar18,e-blue, Carta Magica, Blitz Cinestar, HBO, Chemaco, Točka Na I i drugi, i koje sveukupno dosežu vrijednost veću od 5000 kuna!

 

1 Comment

  1. S time na umu, pozivamo sve zainteresirane da se prijave za tocku programa, stand ili cosplay te svojim prisustvom obogate ovogodisnji SFeraKon.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *